'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’ YAZILARI SİLİNSİN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Baynal, Kürtlerin yoğun yaşamakta olduğu bölgelerin tamamında dağlara yazılan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazılarının bir anlam ifade etmediğini ve bu yazıların dağlardan silinmesini istedi. 
‘Demokratikleşme Paketi’ni değerlendiren Baynal, “Demokratikleşme Paketi, halkın ihtiyaçlarına yüzde 100 cevap vermese de toplumsal barış için atılmış çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Açıklanan paketin genelinin sosyal içerikli olduğu görünmektedir. Bu bağlamda farklı kültür ve inanca sahip olan insanların özgürce yaşayabileceği bir ortamın oluşmasına ciddi bir katkı sunacağını düşünmekteyiz. Seçim barajının farklı alternatiflerle tartışmaya açılması ve partilerin hazineden seçim yardımı almak için baraj olarak uygulanan oy oranlarının aşağıya çekilmesinin gerekli ve olumlu bir gelişme olduğu aşikardır. Despotça ve insanları tek tipleştirme projesinin bir parçası olan ‘Andımız’ın kaldırılması gecikmiş bir karar olmakla beraber, toplumun oldukça büyük bir kısmından destek gördüğü ve yine ülkemizde toplumsal barışın inşası için atılmış büyük bir adım olduğu yönündedir” dedi.
Kürtlerin yoğun yaşamakta oldukları bölgelerin tamamında dağlara yazılan “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısının bir anlam ifade etmediğini vurgulayan Baynal, “Dağlara yazılan bu yazıların bizi mutlu etmediğini ve halkların kardeşliğine bugüne kadar herhangi bir katkı sağlamadığı gibi bundan sonra da sağlamayacağı açıktır. Bu nedenle bu tip yazıların bir an önce kaldırılmasının gerektiğini düşünüyor ve bunu talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme