VEDAŞ'DA HİSSE DEVİR İMZA TÖRENİ 3

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 'PKK terör örgütü olmasa da yeniden silaha dönse de biz vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini vermeyi bir ihsan olarak görmedik' ifadelerini kullandı.

 


Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Hisse Devir İmza Töreni; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in katılımıyla gerçekleştirildi. Yıldız, yaptığı konuşmada, Türkiye'de elektrik dağıtım hizmetinin özelleştirilmediği hiçbir bölgenin kalmadığını belirterek, yaklaşık 13 milyar dolarlık bir geliri hazineye aktararak bunu gerçekleştirdiklerini ifade etti. "Biz, şu anda Türkerler’e hiçbir kamu malını satmış değiliz" diyen Yıldız, "Bu bir varlık satışı, mülkiyet devri değildir. Biz, bu kamu hizmetinin özel sektör eliyle yapılmasının önünü açıyoruz. Dicle ve Van bölgesinin kayıp kaçaklarını bir yere bıraktığımızda, Türkiye diğer 19 bölgede AB üyesi ülkelerden daha düşük bir kayıp kaçakla çalışıyor" ifadelerini kullandı. Türkiye’nin 2012’de elektrik tüketiminde yüzde 5,1, kurulu güçte ise yüzde 8,1 civarında büyüdüğünü belirten Yıldız, AB üyesi ülkelerin küçüldüğünü ve dolayısıyla Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük ikinci şekesine sahip olduğunu ifade etti.


Bakan Yıldız, 10 yıl önce, Türkiye'deki kurulu güç içerisinde kamunun payının yüzde 62 olduğuna, bugün ise özel sektörün payının yüzde 62 olduğuna dikkat çekerek, "Bu şu demek, biz eğitim, emniyet, sağlık adalet gibi sektörlere kamudan almadığımız bütçeleri aktarmış olduk. Özel sektörün yaptığı yatırımlar yine tarife yoluyla tekrar finanse eden yatırımlardır. O yüzden kamudan biz bu manada herhangi bir bütçe almıyoruz. Bunun çok büyük avantajları var" şeklinde konuştu.


İçişleri Bakanı Güler, Van'a 2 sene önce deprem nedeniyle çok üzüntülü bir vesileyle geldiklerini söyleyerek, "Bu sene yapılan TOKİ konutlarının güzelliği içinde ve çözüm sürecinin getirdiği barış ortamı içerisinde geldik. Yaraların sarıldığını görmek bizim için de önemli. Binlerce konut yapıldı" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, özelleştirmenin iri olan devleti büyük devlet haline getirme faaliyeti olduğunu belirterek, "Birilerinin, 'Devletin kaynaklarını birilerine peşkeş çekiyorsunuz' gibi iddiaları var. Özel sektörün sermaye birikiminden kamu adına yararlanılmıştır, bunu hepimizin takdir etmesi gerekiyor" dedi.


Bugün Van'daki elektrik dağıtımının özelleştirildiğini söyleyen Çelik, kayıp kaçak oranının Van'da çok fazla olduğunu ifade etti.


Tören sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, bir soru üzerine, "Türkiye'nin demokratikleşme çabası Kürt vatandaşların meşru taleplerinin yerine getirilmesi ile PKK'nın silah bırakması farklı kategorilerdir. Hepsi Kandil'e çekildikten sonra, bunların durumu ne olacak, o zaman belli olacaktır ancak PKK terör örgütü olmasa da yeniden silaha dönse de biz vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini vermeyi bir ihsan olarak görmedik. Vatandaşların talepleri bizim başımızın tacıdır. Bugüne kadar insanlara verilmemiş hakları veriliyor. Dindar insanların gasp edilen hakları, onlar adına silahlı terör örgütü kurulduğu için hakları verilmiyor. Biz diyoruz ki arkadaş 21 yüzyılda insan öldürerek, can alarak ve kan akıtarak insanlar kendilerini ifade etmesinler. Dünyada bu tür hareketlerin hepsi hüsranla sonuçlanmıştır. Sıkılı yumruklarla el sıkışamazsınız" diye konuştu.

KAZIM TÜRKER: "AFFI EKİM SONUNA KADAR UZATTIK"
Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker ise, Vangölü EDAŞ'ın Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerine hizmet verdiğini belirterek, şirket olarak daha iyi kalitede hizmet verebilmek için her türlü yatırımı yapacaklarını ifade etti. Türker, "2013 yılı öncesi ana para borçlarını eylül ayı sonuna kadar peşin olarak ödeyen abonelerimizin faiz borçlarını affettik. Bu güzel günümüz vesilesiyle anılan kampanyamızı 31 Ekim’e kadar uzattığımızı abonelerimize müjdelemek isterim. Bu sayede 240 milyonluk alacağımızdan yöre halkına katkıda bulunmak için vazgeçiyoruz" dedi.


VEDAŞ, yaklaşık 5 bin aboneye ve 2 milyonun üzerinde bir nüfusa hizmet veriyor. Türkerler Grubu, 2015 sonuna kadar bölgeye yaklaşık 200 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlıyor. Şu anda yüzde 54 civarında olan kayıp kaçak oranının 2013 sonunda yüzde 52'ye, 2015 sonunda ise yüzde 36'ya düşmesi hedefleniyor. Bunun için öncelikle abonelere uzaktan okuma sayaçlarının dağıtılacağı belirtilirken, kayıp kaçakla mücadele için 200 kişilik bir ekip oluşturuldu.

Bakmadan Geçme