FİRMALAR ANLAŞMIŞ BELEDİYE ZARAR DA

Van’ın Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, beldede yapılacak olan 2 taziye evi için gerçekleştirilen ihaleye katılan bazı firmaların birbirlerine yakın teklifler vererek belediyeyi zarara uğratmak istediklerini öne sürdü.

Van’ın Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, beldede yapılacak olan 2 taziye evi için gerçekleştirilen ihaleye katılan bazı firmaların birbirlerine yakın teklifler vererek belediyeyi zarara uğratmak istediklerini öne sürdü.
Bostaniçi Belediyesi, beldede yapılacak 2 taziye evinin yapımı için ihale gerçekleştirdi. Basın ve katılımcıların huzurunda gerçekleştirilen ihaleye 8 firma teklif dosyası verdi. Taziye evi yapımı için belediye hizmet konteynırında ihale teklifleri değerlendirildi. Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'in ve belediye meclis üyelerinin de izleyici olarak katıldığı ihale de kimi firmaların anlaşarak birbirlerine yakın teklifler verdiği ve bu şekilde belediyeyi zarara sokmak isteyerek kar elde etmek istedikleri ortaya çıktı. İzlenimler sonucu firmaların komisyon, firmaların “anlaştığı” kanaatine vardı. Durumu öğrenen ve firmalara sert tepki gösteren Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, ihaleye katılan firmalardan çoğunun birbirine yakın teklifler verdiğini söyledi. Kendi aralarında anlaşan firmaların ihaleye katılan ve düşük teklif veren firmaları da tehdit ettiğini dile getiren Ergüneş, “Biz bugüne kadar hiçbir şekilde şeffaflıktan ödün vermedik. Bu firmaları ve belediyeyi zarara uğratmak isteyen şahısları açık bir şekilde uyarıyoruz. Bu tür yanlış ve sekter yaklaşımları sergilemeyin" dedi.
Yapılan detaylı incelemenin ardından ihalenin şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen Ergüneş, "Yapılan inceleme sonucu en düşük teklifi veren firmaya ihale verilecek. Bugüne kadar nasıl kamuoyuna açık ve adilane bir şekilde ihaleler gerçekleştirdik, bundan sonrada bunları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar açık ve şeffaflığımızdan ödün vermedik, vermeyiz. Bundan sonra da açık ve şeffaf bir şekilde ihalelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Belediye hizmetlerinin daha iyi sürdürülmesi için yaptıkları ihalelerin devam ettiğini belirten İhale Komisyon Başkanı Seyfettin İtah, “Bu ihalenin de hayırlı olmasını temenni ederim. Değerlendirme sonrası yasal şartlar içerisinde çağrı yapılarak ihalenin kimde kaldığı belirlenecek. Daha sonra yapılan sözleşme ile taziye evi yapımı çalışmalarına başlanacak" dedi.

Bakmadan Geçme