VALİ DOĞAN MESAJ VERDİ

Aydın Nezih Doğan: Çözüm önerileri paydaş olur, yoksa kağıt tutarak, not tutarak bir yere varamazsınız. Hem gönüllü olarak hem de çalışma arzusu içerisinde Van'a hizmet etmeye çalışacağız.

Rıdvan Can
Valiler kararnamesiyle Van Valiliği'ne atanan Aydın Nezih Doğan, kente gelerek görevine başladı.
Konya Valiliği'nden Van Valiliği'ne atanan Aydın Nezih Doğan, görevine dün resmen başladı. Vali Aydın Nezih Doğan ve Eşi Hatice Doğan'ı Ferit Melen havaalanında Vali Yardımcıları Mehmet Özel, Mehmet Yüzer, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ve askeri erkân karşıladı. Vali Doğan makam aracıyla karşılama töreninin yapılacağı özel idare kampüsüne geçti.
Van'a hizmet etmeye             çalışacağız
Valilik binasında yapılan güçlendirme çalışmaları dolayısıyla İl Özel İdaresi A Kampüsü'ne taşınan valilikte kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri tarafından karşılanan Aydın Nezih Doğan, daha sonra polis merasim mangasını selamladı. Ardından makamına geçen Vali Doğan, yeni görevi ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ülkenin aziz bir köşesinden başka bir aziz köşesine hizmet etmeye geldiklerini belirten Doğan, burada bir takım sıkıntıların olduğunu, geçmişte yaşanmış bir depremin söz konusu olduğunu hatırlatarak, "Değerli vali arkadaşımız üstün gayretler sarf etti. Bizde onun bıraktığı yerden devam edeceğiz. Şüphesiz hizmet işi için tecrübe kâfi gelmez. Uzunca yazıldı çizildi yeni gelen vali şöyle tecrübeli böyle tecrübeli, onun için vurguluyorum. Tecrübe her şey demek değildir. Aynı zamanda gönül ve çalışma arzusuna da ihtiyaç vardır. Hem gönüllü olarak hem de çalışma arzusu içerisinde Van'a hizmet etmeye çalışacağız. Allah yardımcımız olsun." dedi.
"Not tutarak bir yere varamazsınız"
Daha önce de Van'a geldiğini ve Van ile ilgili bazı temel bilgilere sahip olduğunu vurgulayan Vali Doğan konuşmasında çalışma stratejisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak şunları  söyledi: " Bizim mesleğimiz zaten epey ders verir adama, onun üzerine arkadaşlarımız sağ olsunlar gerek valilikteki arkadaşlarımız ve diğer daire müdürlerimiz bize çeşitli notlar gönderdiler, Van ile ilgili yürütülmekte olan projelerle ilgili notlar gönderdiler. Ama tabi bunların hiçbirisi burada bizzat karşılaşacağımız ve yerinde öğreneceğimiz kadar önemli bilgiler değildir. İşin doğrusu mutlaka işi bizzat görmeniz lazım, sorunları bizzat yaşamanız lazım. O havayı teneffüs etmeniz lazım. Ancak o zaman çözüm önerileri paydaş olur, yoksa kağıt tutarak, not tutarak bir yere varamazsınız" dedi.

Bakmadan Geçme