KARAKOL İŞÇİLERİ GREVDE

Van’ın Başkale ilçesinde 3 senedir sınırdaki kulelerin inşaatını yapan işçiler, çalıştıkları müttehit firmadan paralarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi yaptı.
Başkale ilçesinin İran sınırlarının sıfır noktasında kule yapan yaklaşık 34 işçi, 3 senedir kendilerine sadece sigara ve zaruri ihtiyaçları dışında ödeme yapılmadığını öne sürdü. 30 Temmuz’dan itibaren iş bırakma eylemine başladıklarını ve sorunları bir an önce çözülmezse yaptıkları kuleleri yıkacaklarını ifade ede işçiler, yaklaşık 700 milyona yakın alacakları olduğunu öne sürdü.
Şu ana kadar 7 kale kule yaptıklarını belirten taşeronlardan Mithat Yeşil, “3 yıldır ödemelerimizi alamadığımız için gerekli iş araçlarına el koyduk. Şu anda 40-50 kişi grevdeyiz. Yaptığımız kuleleri yıkmaya hazırız” dedi.
Yaptıkları kuleleri paralarını alamadıkları için teslim etmediklerini ifade eden taşeron işçilerden Ali Siyahoğlu, “3 senedir bu karakoldayız. Son 2 senedir çektiğimiz maddi sıkıntıdan dolayı işlerimizi götüremiyoruz. Yaklaşık 700 bin TL’ye yakın alacağımız var. 3 gündür Koçdağı’na bağlı Meydan Karakolu’nda grevdeyiz. 4 karakol daha var yaptığımız ve aynı sıkıntılar devam etmektedir. Bu konuyla ilgili yetkililerden çözüm üretmelerini istiyoruz. En azından bu bayramda ailemize harçlık götürmek istiyoruz. Sıkıntımız çok. 4 gündür arkadaşlarımla burada zeytin, peynir, ekmekle işi yürütmeye çalışıyoruz. Eğer sorun çözülmezse buradan gitmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
vanhaber,van,haber,van haber

karakol,işçi,sınır,taşeron,bayram,iran

Bakmadan Geçme