KAYMAKAM'DAN ÇEVRE DUYARLILIĞI

Van’ın Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse, halkın piknik alanı olarak kullandığı Çamlık bölgesinde bir firmanın başlattığı çalışmaları durdurdu.
Kaymakam Büyükköse, Başkale’de halkın piknik yeri olarak kullandığı ve yarasaların barınağı haline dönüşen Çamlık kayalıkları bölgesinde özel bir firmanın başlattığı çalışma üzerine hemen harekete geçti. Çamlık Deresi kenarında yükselen ve Urartulardan kalma tarihi bir köprünün de bulunduğu bölgeden bir firmanın yol altyapı malzemesi elde etmek için iş makineleriyle başlattığı çalışmaları durduran Kaymakam Büyükköse, vatandaşların da takdirini kazandı. Tarihi eserler ve sit alanları üzerinde tahribat yapılmasına izin vermeyeceklerini ve bu konuda gerekli inceleme ve soruşturmaları sürdüreceklerini söyleyen Kaymakam Büyükköse, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar söz konusu alandaki çalışmaları durdurduklarını beyan etti.
Görevden alınan Başkale eski Belediye Başkanı İhsan Güler ise, Kaymakam Büyükköse’nin tarihi değerlere karşı ortaya koyduğu samimi ve duyarlı davranışından dolayı halk tarafından takdir edildiğini ve kendisinin de kaymakamın bu tavrını alkışladığını söyledi.

vanhaber, van, haber, van haber
kaymakam, murak köseoğlu, halk piknik alanı, firma, çalışma

Bakmadan Geçme