İpekyolu ilçe kütüphanesi inşaat çalışmaları sürüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) Van uygulaması kapsamında, destek almaya hak kazanan İpekyolu İlçe Kütüphanesi ve Yaşam Merkezi Projesi'nin inşaat alanında çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Basın Bülteni

Esenler Mahallesi’nde hizmet verecek İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesinin bu yıl hizmete girmesi planlanıyor. Taban alanı 1623m²  toplam inşaat alanı 6200 m²  olan kütüphanenin toplam bütçesi 20 milyon TL, 7 Milyon TL’sinin CMDP kapsamında hibe olarak verilecek.

İpekyolu Belediyesi’nin 2023 yılı projelerinden kompleks olarak planlanan ilçe halk kütüphanesi projesinde; kafeterya, engelli salonu, bilgisayar, internet odaları, konferans salonu (470 m² 300 kişilik), fuaye, sergi alanları, genel kütüphane (2 adet her biri 400 m² çalışma+kitap bölümü), fitnnes salonu, çocuk oyun alanları,  cep sinema, çocuk aktivite alanı, masal dinleme alanı, bebek kütüphanesi ve derslikler yer alacak.

Vatandaşlara kütüphane ve yaşam merkezi olarak hizmet verecek binada kadınlara ve gençlere yönelik verilecek kurslar ve eğitimlerden istihdama ve sosyal hayata katkı sunulması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme