Tarım, hayvancılık ve gıda fuarı açıldı

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Burhan Ergin

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde 3-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. AK Parti Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Değer, Van OSB Başkanı Memet Aslan, Van Ticaret Borsası Başkan Vekili Muzaffer Bilen, Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Uce, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Veysi Uygun, Özgür Can Çelik, Fuar Koordinatörü Kemal Ulak ve çok sayıda davetlinin katıldığı fuarda yaklaşık 150 firma yer alıyor.

“Fuarımız Pazar gününe kadar devam edecek”

Fuarda konuşan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, “Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarımızı görkemli bir törenle açtık. Yaklaşık 150 firma katılıyor. 81 ilden yöresel lezzetler ve tatlar sergileniyor. Tarım fuarımız bölgenin en büyük tarım fuarlarından biridir.  Fuarımızda büyük traktör firmalarımız, tarım aletleri, tarım teknolojileriyle ilgili firmalar yer alıyor.  Tarımla uğraşan bir çiftçinin ihtiyaç duyabileceği bütün ürünler fuarda mevcuttur. Ayrıca fuarımızda hayvancılık ve gıda ürünleri de sergileniyor. Van halkının çok sevdiği gurme yöresel ürünler kısmımız var. Karadeniz’den süt ve süt ürünleri, Isparta’dan gül ve gül ürünleri, Çankırı’dan tuz ve tuz ürünleri, Ege’den zeytin çeşitleri, Kahramanmaraş’tan baharat çeşitleri, Uşak’tan tarhana, Aydın’dan ceviz sucuğu, Kayseri’den pastırma, sucuk geliyor. Yine Türkiye’nin farklı bölgelerinden farklı tatlar ve ürünler halkımızla buluşuyor. Fuarımızın oldukça verimli ve güzel geçeceğini düşünüyorum. Fuarımız Pazar gününe kadar devam edecek. Fuarımıza gelmek isteyen vatandaşlar için Halk Eğitim Merkezi önünden servisler kalkmaktadır. Fuarımızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Fuarımıza katılan herkese çok teşekkür ederim. Van şehrini fuarlar merkezi yapmaya kararlıyız. Şimdiye kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştular.

“Tüm vatandaşlarımızı fuara bekliyoruz”

Çelik konuşmasının devamında “Tarım ve Orman Bakanlığımız fuarda özel bir sergi düzenleyecek. Bu doğrultuda tüm tarım birimlerine ve çiftçilerimize özel hizmet sunacaklardır. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm halkımıza ücretsiz fidan dağıtımı yapılmaktadır. Fuarımızda tarım aletleri, traktör, tohum, gübre, fidan, peyzaj ürünleri, gıda ve tarımsal birçok ürün sergileniyor.  Birbirinden renkli stantlarımız kurulmuş olup çeşitli ürün ve hizmet tanıtımı yapılıyor. Her yıl onbinlerce ziyaretçiyi yüzlerce profesyonel katılımcıyla buluşturan fuarımız 2023 yılında 50 bin ziyaretçiyi buluşturmayı hedeflemektedir. Fuarda katılımcı Kobilerimize yüzde 60 KOSGEB desteği sağlanmaktadır. Fuarımızın başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm halkımıza hayırlı olmasını dileriz. Tüm vatandaşlarımızı fuara bekliyoruz. Ayrıca Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarının ardından 10-14 Mayıs tarihleri arasında Evlilik Hazırlıkları ve Mobilya Fuarı ve 18-21 Mayıs tarihleri arasında inşaat fuarı düzenleyeceğiz. Van fuar konusunda çok iyi bir noktaya geldi. İnşallah Van’ı fuar konusunda uluslar arası düzeye taşırız” dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk ise Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından davetliler stantları tek tek gezerek ürünleri inceledi.

 

 

Bakmadan Geçme