Vali Balcı: Çevre yolu çalışmaları bu yıl tamamlanacak

Yapımı bir türlü bitirilemeyen, yılan hikayesine dönen Van çevre yolunda çalışmalar sürüyor. Vali Ozan Balcı, yetkililerden bilgi alarak, çalışmaların bir an evvel tamamlanması gerektiğini söyledi.

Evren Doğruer

2010 yılında ihalesi yapılan ve üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanamayan çevre yolu çalışması devam ediyor. Karayolları 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ozan Balcı, yetkililerden bilgi aldı.

“2023 yılı içerisinde bütün gücümüzle çevre yolunu bitireceğiz”

Çevre yolunda yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledik. Van’ımız için çok önemli, kıymetli olan çevre yolunu bu yıl içinde tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğümüz, 11. Bölge Müdürlüğümüz ve işçilerimizle beraber çevre yolundaki çalışmalar devam ediyor. Çevre yolu Van’ımızın ticareti için, ulaşımı için, geleceği için çok kıymetli, anlamlı. Önemli çalışmalar yapıldı. Allah’ın izniyle 2023 yılı içerisinde bütün gücümüzle çevre yolunu bitireceğiz. Elemanlarımız, işçilerimiz, mühendislerimiz, mimarlarımız çevre yolunda canla başla çalışıyor. Hepsine çok teşekkür ederiz. İnşallah çevre yolunda çalışmalar bir an evvel tamamlanıp hizmete açıldığında şehrin trafik sorununun çözümünde, gelişmesine, zenginleşmesine çok anlamlı katkılar sağlayacak” dedi.

Çalışanlara kolaylıklar dileyen Vali Balcı, yolda karşılaştığı bir vatandaşın kucağındaki yeni doğmuş keçi yavrusunu sevdi ve çocuklara kitap hediye etti.

Bakmadan Geçme