KALKINMAYA ÇOCUK GÖZÜYLE BAKIŞ ÇALIŞTAYI

Van’da Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı ve Çizgi Dışı Girişim’in katkılarıyla hazırlanan ‘Kalkınmaya Çocuk Gözüyle Bakış Çalıştayı’ geçekleşti.
Bir otelde düzenlenen çalıştay ‘Katılımcı mevcut durum analizi, Sektörü Etkileyen Akımlar-Değişimler, Güçlü-Zayıf Yönler ve Swot Değerlendirmeleri, Temel Sorunlar ve Stratejiler- Gelişim Görevleri’ olmak üzere 5 evrede gerçekleştiğini belirten DAKA Uzmanı Sunay Yüksel, “Daha önce Muş, ,Malazgirt, Bitlis, Tatvan, Hakkari, Yüksekova ve Erciş’te yaptığımız çalıştayın sonuncusunu Van’da gerçekleştirdik. Çalıştayda, bölge illerinde yaşayan çocukların kalkınma konusundaki algılarını arttırmak ve farkındalıklarını sağlamak. Bunun yanı sıra henüz ekonomik yada dış sosyal değişimlerden kutuplaşacak boyutta etkilenmeyen bu grubun, bölgenin gelişmesi ve kalkınması hakkındaki samimi yol gösterici düşünce, fikir ve öngörülerini öğrenmek amacıyla arama konferansı çalışmalarını gerçekleştirdik” dedi.
İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan bir çalışma olduğunu ifade eden Yüksel, çalışmanın lise ve üniversite öğrencilerine de uygulanabilir nitelikte olduğunu söyledi.
Türkiye’de ilk defa TRB2 bölgesinde uygulanan bu çalışmanın çocukların neleri başarabileceğini göstermesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Yüksel, “DAKA kapsamındaki diğer illerde tekrarlanarak, iller arası karşılaştırmaların yapılması, bölge illerinin kalkınmışlık farklılıkların ortadan kaldırılmasına ve bölge planının daha sağlıklı bir şekilde oluşturmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Çalıştaya, DAKA yöneticisi Hilal Aydın, Çizgi Dışı Girişim yöneticisi Tuğberk Seçkin ve öğrenciler katıldı.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme