EYLEME BAŞLAYACAĞIZ

İlk önce Van Ferit Melen Havalimanı'na özel güvenlik görevlileri ile bir araya gelen ve onların sorunlarını dinleyen Ankaralı, daha sonra Havalimanı Başmüdürü Engin Zırhlıoğlu'nu ziyaret ederek, güvenlik görevlilerinin sorunlarını dile getirdi. Daha sonra beraberindekilerle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret eden Ankaralı, burada Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vural Polat ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Murat Toprak ile bir araya gelerek, hastane ortamında yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini aktardı.

Özel güvenlik görevlileri ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir toplantı düzenleyen Ankaralı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitelerden ve statlardan özel güvenlik görevlilerinin çekilmesi ile 25 -30 bin arasında özel güvenlik görevlisinin işsiz kalacağını belirterek bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Ankaralı, "Eğer hükümet, bu kararında direnirse, güvenlik görevlileri olarak, 26 Haziran 2013 günü, 81 ilden gelecek olan özel güvenlik görevlileri ile Kızılay'da eyleme başlayacağız" dedi.

Üniversitelere alınacak koruma personelinin, buralarda çalışan personelin içinden eğitim verilerek alınabileceğini ifade eden Ankaralı, aksi takdirde çalışanların işsiz kalmasına sebep olacak başka bir uygulamayı kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Yıllık izin kullanamayan özel güvenlik görevlilerinin durumuna da değinen Ankaralı, "Personelin geçmiş yıllık izinlerini kullanması konusunda gerekli çalışmalar yapıldı. Bu durumda olan arkadaşlarımız mutlaka yıllık izinlerini kullanacaklardır" ifadelerini kullandı.

Ankaralı, daha sonra DSİ 17 Bölge Müdürü Ahmet Kanık ve Güvenlik Müdürü Kemal Bayındır'ı ziyaret etti.

 

Bakmadan Geçme