İncirlik’ten kalkan jetler 25 dakikada vurabilecek

Operasyon süresini kısaltacak üs hamlesiyle, koalisyonun operasyon kabiliyeti artacak

ABD ile Türkiye arasında varılan ön mutabakatla Türkiye’nin üsleri açması,koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik hava saldırılarının süresini kısaltacak.

ABD, operasyonlarını Irak’taki üsten ve Basra Körfezi’ndeki uçak gemisinden sürdürüyor. Uçak gemisinden kalkan bir savaş uçağı, IŞİD mevzilerine yönelik operasyonu 1 saatte gerçekleştiriyor. İncirlik’ten kalkan jetlerse 25 dakika içinde hedefleri vuracak. Böylece jetlerin yakıt ikmali ihtiyacı büyük ölçüde azalacak. Operasyon süresini kısaltacak üs hamlesiyle, koalisyonun operasyon kabiliyetinin de artacağı belirtildi.

AĞUSTOSTA PLANLANIYOR

IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyona ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, İsrail, Mısır, Katar gibi 40’a yakın ülkenin destek verdiğini hatırlatan kaynaklar, “Bu ülkelerden Türkiye’deki üsler üzerinden operasyona katılacakları ABD ve Türkiye belirleyecek” dedi. Ülkelerin, bölgede rahatsızlığa yol açmayacak şekilde seçileceği ve Türkiye’nin rahatsızlık duymayacağı ülkelere ağırlık verileceği belirtildi. Değerlendirme ağustos ayında yapılacak.

4 BİN HAVA SALDIRISI

18 Haziran 2015 tarihi itibarıyla IŞİD’e yönelik operasyonların toplam maliyeti 2.91 milyar dolara ulaştı. Hava operasyonlarının başladığı Ağustos 2014’ten bu yana, koalisyon güçleri 4 bin civarı hava saldırısı yaptı ve 7 bin 655 hedef vuruldu. 

Bakmadan Geçme