İnci Kefali, Dardanel ile konservelerde satılacak

Dardanel Ton Fabrikalar Direktörü Hayrettin Ekici, Satın Alma Müdürü Adnan Erdoğan Van'a gelerek Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ile birlikte Van Valisi Ozan Balcı'yı makamında ziyaret ederek İnci Kefali balığının konserverelere geçmesi süreci hakkında görüşmelerde bulundu.

Dardanel Ton Fabrikalar Direktörü Hayrettin Ekici, Satın Alma Müdürü Adnan Erdoğan Van’a gelerek Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ile birlikte Van Valisi Ozan Balcı'yı makamında ziyaret ettiği görüşmede Van Balığının konserve kutusu içerisinde uzun raf ömürlü olarak yurtiçi ve yurtdışı satışıyla ilgili Valimize bilgi verirken, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’da desteklerinin tam olduğunu belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’nun Van Gölü’nde yetişen İnci Kefali balığının konserve süreci ile ilgili yaptığı açıklamada: “Girişimlerimiz sonucu Dardanel Ton fabrikalarına gönderdiğimiz Vangölü’ne özgü endemik İnci Kefali balığımız çeşitli deneyler ve lezzet testlerinden başarılı geçti. Konserve olarak seri üretimine başlanacak olan İnci Kefali’nin temin ve fizibilite çalışmaları için Dardanel Ton Endüstriyel Direktörü (CEO) Hayrettin EKİCİ ve Satın Alma müdürü Adnan ERDOĞAN ilimizi ziyaret ederek çalışmalarını tamamladılar. İnci kefilinin yurtiçi ve uluslararası arenaya girmesi sektör paydaşları açısından önemli bir gelişme olmasının yanı sıra gastronomi şehri yolunda ilimizin tanıtımına da katkı sağlayacaktır.” Şeklinde ifadeler kullandı.

Vansesi Haber
 

Yorumlar 1
Vatandaş 01 Mart 2024 14:06

Vatandaşın sahip olduğu bir van balığı kalmıştı ona da göz diktiler. Bu proje van da balığı bitirme projesidir. van balığı vanlılara zar zor yetiyor. Bu ürün paketlenirse van balığının nesli tükenir. yazık olur vana ve vanlılara..

Bakmadan Geçme