İnanç: Kamuoyunun Çok Güçlü Talepleri Var

Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Nihat İnanç, “Kamuoyunun çok güçlü talepleri var. Batıda çok kolay siyaset yaparsınız ama Doğu ve Güneydoğu biraz daha detaya inmenizi gerektiren bir siyaset tarzına sahiptir” dedi. Prof. Dr. İnanç, adaylığının kesinleştiği yönündeki haberlerin de asılsız olduğunu belirterek, benim adaylığım kesinleşmediği gibi kimsenin adaylığı kesinleşmedi diye konuştu.

Rıdvan Can
Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlük görevinden istifa ederek Van’da Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Nihat İnanç, gazetemizi ziyaret etti. Önemli açıklamalarda bulunan İnanç, bütün aday adaylarının eşit olduğunu belirterek, aday adaylık sürecinin devam ettiğini vurguladı. 

“BATIDA ÇOK KOLAY SİYASET YAPARSINIZ”

Benim bu topraklara karşı vefa borcum var ve ödemeye geldim diyen Prof. Dr. Nihat İnanç,  “Kamuoyunun çok güçlü talepleri var. Batıda çok kolay siyaset yaparsınız ama Doğu ve Güneydoğu biraz daha detaya inmenizi gerektiren bir siyaset tarzına sahiptir. Ben bunu da göze alarak buraya geldim” diye konuştu.

“MEMLEKETE KARŞI BORCUM VAR”
Seçilmesi halinde sıradan bir siyaset yapmayacağını vurgulayan Prof. Dr. Nihat İnanç, ”Ben birilerinin hiçbir zaman omuzuna basan olmadım. Birilerine de hiçbir zaman küfreden olmadım. Sadece yapabileceklerimi konuştum. Benim bu memlekete karşı borcum var. Rektörlük gibi son derecek önemli yetkileri ve sorumlulukları olan pozisyonu bırakıp milletvekili aday adayı oldum.  Sıradan siyaset yapmak içinde gelmedim” dedi.

“7 NİSAN’DA BELİRLENECEK”
Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Nihat İnanç, aday adayların 7 Nisan’da belirleneceğini söyledi. İnanç,  “Bildiğiniz üzere Ak Parti’de aday adaylık süreci 11 Şubat itibariyle başlamıştı. Van’da 118 aday adayı başvurdu. Ak Parti’de süreç şu şekilde işliyor. Başvurular alınıyor. Ardından temayül yoklaması, ardından Ankara süreci başlıyor. Ankara süreci ise kendi içinde 3 aşamalı işliyor. Şuana kadar birinci aşama oldu. Ankara’da 102 aday adayının tamamı mülakata alınmış oldu. Geriye kalan 16 aday adayı mevcut vekiller ve eski vekiller ise direk bu aşamayı geçmiş oldu.  Birinci kademede normal milletvekili kontenjanının yaklaşık 4 katı bir sayıya indirgeniyor. Bu bağlamda Van için 32 aday adayına indirildi ama bu 32 kişinin içinde mevcut vekillerde dâhildir. Şimdi ise ara komisyon bu 32 kişi arasında çalışmalar yapacak. Zannediyorum biraz daha detaya inerek bir çalışma sergileyecekler. Bildiğim kadarıyla bu ara komisyonu 3 kişiden oluşuyor ve bu ara komisyon 15 ile 21 Mart arasında gerçekleşecek. Sonrasında ise listeyi 16’ya indirip en üst komisyona verecekler.  Üst komisyon ise Sayın Başbakan başkanlığında olacak. Bu komisyon ise 10 kişiden oluşarak, 26 Mart ile 7 Nisan arasında değerlendirilecek” dedi.

“ADAYLIĞIM KESİNLEŞMEDİ”
Prof. Dr. Nihat İnanç, adaylığının kesinleştiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyleyerek, “Benim adaylığım kesinleşmediği gibi kimsenin adaylığı kesinleşmedi. Bütün herkes için aday adaylık süreci devam ediyor. Bana hangi görev verilse yapmaya hazırım. Ben işimi boşuna bırakıp gelmedim.  Benim bu memlekete özellikle 7 yıl boyunca rektörlük süresinde elde etmiş olduğum tecrübelerimi aktarma sorumluluğum var. Benim geçmiş dönemlerde Van’a gelme gibi bir durumum yoktu. Çünkü Muş bana emanet edilmiş bir nevi doğmamış çocuk gibiydi. Daha emekleme sürecindeydi. Onu bırakıp gelseydim. Bana tevdi edilen göreve ihanet olurdu. Ama şimdi rektörlükte son yılıma girdim. Yani bir buçuk yıl vardı. Dolayısıyla benim Muş’tan ayrılışımın çok büyük bir kaybın olmayacağını düşündüm. 2015 yılını zaten projelendirip programlamıştık.   Şuan Muş Alparslan Üniversitesine 5 bin kapasiteli bir stadyum yapılıyor. İki tane tenis kortu yapılıyor. Yani Muş’un 2025 yılına kadar fiziksel sorunları çözülmüş. 10 yıl boyunca Muş bir metrekare yere ihtiyaç duymuyor. Öğrenci sayısı 11 bini aşmış, personel sayısı bini aşmış, kurumsal kimliğini kazanmıştır. AB üyelerinden geçerli olan 36 üniversitelerinden biridir. ” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nihat İnanç,   daha sonra beraberindekilerle birlikte gazetemizden ayrıldı.

Bakmadan Geçme