İlvan: Sandık güvenliği konusunda tüm önlemleri aldık

28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmalarını sürdüren CHP İl Başkanı Hakan İlvan, '28 Mayıs'ta sandıklarda sıkıntı yaşamamak adına tüm önlemlerimizi aldık. Ülkemiz ve ilimiz adına kutuplaşmalardan uzak, sevginin ön planda olduğu, sıkıntısız bir seçim geçirmemizi şahsım ve teşkilatım adına dilerim' dedi.

Burhan Ergin

28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalarına devam eden CHP İl Başkanı Hakan İlvan gazetemize yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaraoğlu’na büyük destek çıkmıştır. Bu da bölge halkının genel başkanımızın samimiyetine, devlet adamı deneyimine, dürüst bir siyasetçi oluşuna gösterilen inançtır” şeklinde konuştu.

Seçime saatler kala çalışmalarına ağırlık veren CHP İl Başkanı Hakan İlvan, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, İYİ Parti İl Başkanı Selim Özgökçe, Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Yaprak, milletvekilliği seçimini az bir oyla kaybeden CHP 1. sıra Milletvekili Adayı Seracettin Bedirhanoğlu ve partililer esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için destek istiyor.

“14 Mayıs seçiminde partimiz oyunu yükseltmiştir”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İlvan, “Yoğun bir seçim kampanyası süreci yaşadık. Aslına bakılırsa iki yıl önce biz çalışmalarımıza başladık. Bu süreç içerisinde üye sayımızı artırırken saha çalışmalarına devam ettik. Yaklaşık 180 bin hane ziyaretinde bulunduk. Tüm sivil toplum kuruluşları, dernekler ve esnaflarımıza ziyaretlerde bulunduk. Aynı zamanda sandık görevlilerimiz ve onların eğitimlerini tamamladık. Daha sonra sandık sorumlusu arkadaşlarımıza eğitimler verdik. Türkiye genelinde bu tür çalışmalarda örgüt olarak çok başarılı bir süreç yaşadık. Yaşanan süreç sonunda Cumhurbaşkanı adayının açıklanması ve milletvekili adaylarımızın genel merkez tespitinden sonra daha yoğun bir çalışma proğramına başladık. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van’da yapacağı miting ile ilgili mitinge davet çalışması yaptık. Bunun sonucunda bu güne kadar en yüksek katılım olan Cumhuriyet Halk Partisi mitingini gerçekleştirdik. Mitinge yüksek katılımın olması ve yoğun karşılamayla Türkiye basınında ve sosyal medyalardaki görüntüler şunu gösterdi. Çok güzel bir bahçenin çok renkli çiçekleri mutlak olmalı. Van’da 14 Mayıs seçiminde partimiz geçmiş yıllara oranla oyunu çok fazlasıyla arttırmıştır fakat çok az bir farkla milletvekili çıkaramamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Sandıkların korunmasında çok büyük emekler verildi” diye konuştu.

“28 Mayıs’ta yeni bir güne uyanacağız”

İlvan açıklamasının devamında “14 Mayıs seçimi ülkemizde demokrasi adına bir kazanımdır. Seçimlerin herhangi bir şekilde kazasız ve sıkıntısız geçmesi tüm teşkilatımız adına bizleri mutlu etmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaraoğlu’na büyük destek çıkmıştır. Bu da bölge halkının genel başkanımızın samimiyetine, devlet adamı deneyimine, dürüst bir siyasetçi oluşuna gösterilen inançtır. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine aynı kararlılık ve umut dolu çalışmalarımızla devam ediyoruz. Genel merkezimizin görevlendirdiği milletvekillerimiz il örgütlerimizle birlikte il ve ilçelerimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bazı sandıklarda yaşadığımız sıkıntılarla ilgili görev değişikliği yaptık. 28 Mayıs akşamı sandıklarımızda hiç bir sıkıntı yaşamamak adına tüm önlemlerimizi aldık. 29 Mayıs sabahı daha demokratik, kutuplaşmadan uzak, sevginin ön planda olduğu, daha istikrarlı bir Türkiye ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni bir güne uyanacağız” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme