İlk Çiçeğimi Yılmaz Güney'den Aldım

'Henüz 19 yaşındaydım ve ilk filmimdi. Sette onca insan içinde Yılmaz Güney'in bana çiçek göndermesi beni onurlandırmıştı.'

 “Henüz 19 yaşındaydım ve ilk filmimdi. Sette onca insan içinde Yılmaz Güney’in bana çiçek göndermesi beni onurlandırmıştı.”

 

Röportaj: Ümran Öztürk

15. Uluslararsı Marmaris kadın ve Sanat Festivaline davet aldığımızda hem grubumuzla etkinliğin bir parçası olacak hem de bir dönemin unutulmaz tiyatro ve sinema sanatçısı Selma Sonat’la keyifli bir röportaj gerçekleştirecektim. Kendisiyle röportaj yapmak istediğimi söylediğimde mütevazı ve içten davranışıyla hiç tereddütsüz “peki yapalım “dedi.  Marmaris Belediyesi Kültür Sanat Evi bahçesinde çaylarımızı yudumlarken röportajımızı gerçekleştirdik.

 

Röportajımızda Yeşilçam’ın o sıcak, samimi havasını, setlerdeki dayanışmayı, arkadaşlıkları, unutulmaz anıları, imkânsızlıklara rağmen çekilen filmleri anlatırken gözleri ışıl ışıl oluyordu. Yüzündeki tebessüme zaman zaman gölge düşüyordu kaybettiğimiz sanatçıları anarken. Bu keyifli söyleşiyi sizler için gerçekleştirdik Marmaris’in çam kokulu havasında.

 

Selma Sonat Kimdir?

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Selma Sonat 1946’da Eskişehir’de dünyaya geldi.  Kariyeri boyunca Yılmaz Güney’den Kemal Sunal’a, Kadir İnanır’dan Kartal Tibet’e birçok isimle kamera karşısına geçen tiyatro kökenli sanatçı 60 filmde ve birçok televizyon dizisinde rol aldı. Sırasıyla;  İstanbul Şehir Tiyatrosu, Eskişehir Belediye Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu, Oraloğlu Tiyatrosu, Gazanfer Özcan -Gönül Ülkü Tiyatrosu, Deve Kuşu Kabare ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosunda çalıştı. Ama asıl şöhretini Metin Akpınar ve Zeki Alasyalı Deve Kuşu Kabare’deki performansıyla yakaladı.

 

Kendisi gibi sanatçı olan Orçun Sonat’la olan evliliğinden “Orsel” isimli bir kızı ve “Selçun” isimli bir oğlu olmuştur. Daha sonra gazeteci, reklamcı, fotoğrafçı, yazar Umur Özlüer ile evlenmiştir. Sonat, halen Marmaris’te yaşamakta, özel hayatında el sanatları ve resmin yanında amatör ve profesyonel tiyatro kursları vermektedir. Aynı zamanda “Uluslararası Merhaba Dünya Kültür ve Sanat Derneği”nin başkanı ve “Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali”nin Sanat Yönetmenliği’ni sürdürmektedir. Kendisine ait atölyede 6 -12-17 yaş çocuklara 5 yıl boyunca diksiyon dersleri vermiş çocuklar ve yetişkinlerle de oyunlar sahneye koymuştur. Marmarislileri tiyatroyla kucaklaştıran ilk kişidir.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme