İlhan'dan Anneler Günü Mesajı

Saadet Partisi (SP) Van Milletvekili Adayı Özay İlhan, “Dünyamızı elinde şekillendiren, geleceğimizi inşa eden, hayırlı bir evlat yetiştirme uğruna kendini feda eden Anne’dir” dedi.

SP Van Milletvekili Adayı Özay İlhan, “Anneler Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Öyle bir medeniyetin evlatlarıyız ki ‘Anne’nin ayakları altına cennet serilmiş. Öyle bir medeniyetin varisleriyiz ki ‘anne’ye ‘öf bile demek’ yasak kılınmış. Annelik vazifesi mukaddes kabul edilmiş. Anne’; merhameti, sevmeyi, fedakarlık yapmayı, sabretmeyi, iyilik yapmayı, edebi, hayayı, terbiyeyi temsil eder. Ana ocağında atılır bir ömrün temelleri. Bir çocuğun karakterinin yüzde 75’i 0-6 yaş arası oluşur. Bu aynı zamanda şu da demek: Bir medeniyetin karakterinin yüzde 75’i annenin ellerinde şekil bulur. Milletler ‘Anne’ye ‘Anneliğe’ verdiği anlam ve önem kadar büyürler ya da küçülürler. Çünkü gelecek annelerimizin yetiştirdiği gençlere emanettir. Şuurlu, milli ve manevi değerlere sahip çıkan ve evladına da bu şuuru aktaran bir annenin terbiyesinden geçen genç, bir millet için en büyük kıymettir” dedi.
Ecdadının değerlerinden utanan, Kültür emperyalizmi karşısında sahip olduğu milli ve manevi dinamikleri önemsemeyen, çocuğunun sözüm ona güçlü olabilmesi için meşru olmayan her yola başvurmasını salık veren bir annenin yetiştirdiği; ecdadından kopuk, medeniyetinin ona bıraktığı mirastan habersiz bir genç ise maalesef bir milletin en büyük kaybı olduğunu ifade eden Özay, “Bu yüzdendir ki ülkemizi güçsüzleştirip parçalamak isteyen şer güçler, neslimizi ifsat edebilmek için kadının metalaştırılması yönünde büyük gayretler sarf etmektedirler. Kadının metalaştırılması demek ‘anne’nin asli ruhundan, fıtratından koparılması demektir. Sözüm ona modern dünyanın materyalist bakış açısı tüm değerlerimizi alt üst etmekte ve en büyük değersizliği bir değermiş gibi takdim etmektedir. Maalesef ülkemizde de bu materyalist bakış açısı her geçen gün biraz daha yaygınlaşmaktadır ve yine maalesef hali hazırdaki iktidar avucumuzdan kayıp giden değerimizin farkına varabilmiş değildir. Aile bir toplumun en küçük yapı taşıdır. Bu yapı taşının manevi gücü anneden gelir. Annenin gücü aileye, ailenin gücü topluma, toplumun gücü dünyaya yansır. Ailenin korunması anayasal bir zorunluluk iken bu görev ihmal edilmektedir. Biz Saadet Partisi olarak, oynanan oyunların farkındayız. Bu yüzden milli ve manevi değerlerimize bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağız. Annelerimiz bize emanettir. Onların derdi bizim derdimiz, onların üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. En huzurlu günlerini Saadet Partisi iktidarında yaşayacaklardır Allah’ın izni ile. Bu vesile ile bütün annelerimizin anneler gününü kutlar, saadetli günlere doğru yan yana adım atmayı dileriz” şeklinde ifadelere yer verdi.

Bakmadan Geçme