İlhan: Sorumlular hesap vermeli

2010 yılında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Van İl Özel İdaresi yerinde temeli atılan, 2019 yılında tamamlanarak açılışı yapıldıktan sonra bir türlü beklentileri karşılayamayarak birçok kez isim değiştiren VAN Mall AVM önünde açıklama yapan Şehir İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, 'Van'da son yıllarda yapılan en kötü işler arasında maalesef birçok kez ismi değiştirilen VAN Malll AVM yer alıyor. 2010 yılında temeli atılan, 2019 yılında hizmete açılan Van Park AVM maalesef beklentileri karşılamadığı gibi harcanan onca emeğe ve milyonlara yazık oldu. Milyonlar harcanarak devleti zarara uğratanlar hesap vermelidir' dedi.

Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi ve GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık firması ortaklığıyla tadilat çalışmalarının yapılıp Mart ayında yeniden hizmete açılması planlanan Vanmall AVM aradan bir yıl geçmesine rağmen hala tamamen hizmete açılamadı.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi tarafından kurulan Şehir İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan beraberindeki İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Uce ve Gelecek Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Cafer Kutaz ve partililerle birlikte Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve çeşitli nedenlerden dolayı açılışı yılan hikayesine dönen VAN Mall AVM önünde basın açıklaması yaptı.

İlhan: Sorumlular hesap vermeli

İLHAN: VAN BİRİLERİNİN DENEME TAHTASI OLMAMALIDIR

VAN Malll AVM’nin kente zararının büyük olduğunu belirten İlhan, “Başta Gazze olmak üzere Doğu Türkistan’da ve dünyanın birçok yerinde katliam yapan, zalim İsrail, Çin, ABD gibi bütün devletleri lanetliyoruz. Van'da son yıllarda yapılan en kötü işler arasında maalesef birçok kez ismi değiştirilen VAN Malll AVM yer alıyor. 2010 yılında temeli atılan, 2019 yılında hizmete açılan Van Park AVM maalesef beklentileri karşılamadığı gibi harcanan onca emeğe ve milyonlara yazık oldu. Cumhuriyet Caddesinin gözde yerlerinden olan bir yerde yapılan ve açılışı yılan hikayesine dönen AVM esnafların ve halkın tepkisini çekiyor. VAN Mall AVM'de elektrik, su, asansör, yürüyen merdivenlerin çalışmaması gibi sorunların yanında ruhsat sorunu vardı. Esnaf ve vatandaşlar arasında ciddi mağduriyet oluşturdu. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Van Büyükşehir Belediyesi ve GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık yetkilileri bir araya gelerek tadilat çalışmalarının yapılıp zamanda hizmete açılacağını ifade ettiler ancak aradan 1 yıldan fazla zaman geçti, hala tamamen hizmete açılamadı. Milyonlar harcanarak devleti zarara uğratanlar hesap vermelidir. Van birilerinin deneme tahtası olmamalıdır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla yapılan bu yatırımların sıfır hatayla hayata geçirilmesi gerekir. Milyonlar harcanarak büyük zarara yol açan VAN Mall AVM'nin proje çalışmalarında kimin hatası varsa tespit edilip gereken işlemler yapılmalı” dedi. 

İlhan: Sorumlular hesap vermeli

İLHAN: VAN’A YAZIK EDİYORLAR

İlhan açıklamasının devamında “Yerel seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde her türlü proje havada uçuşmaktadır. Gelin görün ki Van’ın son 20 yılını yönetenler, adeta belediyecilik adına şehrimizde ucube eserler yapmakla yarıştırmıştır. Bundan tam 14 yıl önce bulunduğumuz yerde özel idare binası söz konusuydu. Özel idare binası yıkıldı ve bir AVM yapıldı. 14 yıldır ne hikmetse bu AVM bir gün açıldı, bir gün kapandı. İsmi bir gün Van Park AVM oldu, bir gün Van CİTY AVM oldu, geldiğimiz noktada Van MALL AVM oldu. Fakat 14 yıllık süre zarfında inşası yaklaşık 10 yıl, çalışması 1 yıl bile sürmemiş bu AVM şehrin milyarları heba edildi. Bu şehrin bugünkü parayla takriben 1 milyon doları çalınmıştır. Türkiye’nin en yoksul kenti olan, yaşanabilirlikle en son sırada olan Van kenti, her alanda israfla karşı karşıyadır. Şehrin dört bir yanını billboardlarla donatanlar, adeta yeni siyasete başlıyormuşçasına projeler açıklayanlar, şehrin hangi projesini yapmış ve tamamlamıştır ki, bugün yeni projelerden bahsetmektediler. En son 5 Ocak 2023 yılında Van Mall AVM’nin yapılıp, Mart ayında faaliyete alınacağı açıklanmıştı. Fakat üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen, gördüğünüz gibi hala AVM’de tadilat devam etmektedir. Emin olun ki tadilatı bittikten sonra açılsa da, yine işlevsiz hale gelecektir” diye konuştu. 

İLHAN: ŞEHRİN HER SORUNUNA, HER PROBLEMİNE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Van’ın sorunlarını çözeceklerini belirten İlhan, “Şehirde trafik, otopark gibi ciddi sorunlar varken, bugün AVM’nin altında yapılmış olan sözde otopark da faaliyette değil. Yine AVM’nin yan tarafından bir kent meydanı yapıldı. Hesapsız, kitapsız işler yapılarak, Van’ın tarihi müzesi yıkıldı. Van, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olmasına rağmen, en kötü yönetilme nasıl rezil edilirliğinin örnekliğini her alanda sergiliyor. Bizler milletin parasını çarçur edenlere, Uygulama Oteli’nde her gün, sabah- akşam bu milleti davet edip, oy uğruna ağırlayıp, yine milletin parasını heba edenlere karşı, Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak şunu açık net söylüyorum. Bu şehrin geçmişini çaldınız, geleceğini heba ettiniz. Artık bu milletin yakasından düşün. Bu şehrin tüm sorunlarına vakıfız. Bu şehrin tüm sorunlarının çözüm yollarını da biliyoruz. İsraf belediyeciliğine, talan belediyeciliğine, yandaş belediyeciliğine son vermek için, 31 Mart’ta bu şehrin dertlerine derman olmak için Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak söz veriyoruz; şehrin her sorununa, her problemine çözüm üreteceğiz. Sorunun kendisi olanlar, hiçbir çözüm üretemez” ifadelerini kullandı.

İLHAN: VATANDAŞLARIMIZ GİDİŞATTAN MEMNUN DEĞİL

Vatandaşların gidişattan memnun olmadığını söyleyen İlhan, “Seçim çalışmalarımız kapmasında ev ev, esnaf esnaf tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti işbirliği ile kurmuş olduğumuz Şehir İttifakı kapsamında tüm vatandaşlarımıza ulaşmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Fakat bu çalışmaları yaparken, şehrin sorunlarını, sorun odaklarını, kangrenleşmiş yapılarını da dile getirmeye gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımız gidişattan memnun değil. Fakat değişime cesaret göstermeleri gerekiyor. İnşallah bu seçimde değişimden yana taraf tutacaklardır” dedi. 

KILIÇ: BU ŞEHRİN SORUNLARINI BİLİYORUZ    

Daha sonra konuşan Şehir İttifakı İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, “Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Özay İlhan, bugün kentin kronikleşmiş sorununa değindi. Malumunuz bu şehrin ana temel sorundan biri trafik sorunudur. Burada kent meydanı adı altında bir merdiven meydanı yapıldı. Taşlarla döşendi. Özellikle bu soruna dikkat çekmek istiyorum. Malumunuz bu kentin ana sıkıntılarından biri olan trafik sorunu, bu kent meydanı altına yapılabilecek 2 katlı bir otoparkla, bu sorun minimize edilebilirdi. Ama maalesef bu yapılmadı. Bu kentte projeler sık sık değişiyor. Proje maliyetleri sık sık değişiyor. Bu şehrin sorunlarını biliyoruz. Göreve geldiğimizde bu sorunları da çözeceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme