İLHAN: 10 YIL GEÇTİ AMA SORUNLAR ÇÖZÜLMEDİ

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, 23 Ekim 2011 yılında meydana gelen depremden sonra oluşan sorunların bitmediğini açıkladı.

Vansesi Haber Merkezi

Her hafta Van’ın sorunlarını gündeme getirerek çözüm arayan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan bu hafta 2011 yılında Van’da yıkıcı hasara yol açan depremi gündeme getirdi. Başkan İlhan, “Bugün 23 Ekim 2021 yaşadığımız büyük depremin üzerinden tam 10 yıl geçti. 600’den fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Birçok vatandaşımız yaralandı. Binlerce konut hasar gördü. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Depremin ardından binlerce konut hasarlı olduğu için yıkıldı. TOKİ’ler aracılığıyla da binlerce konut yapıldı. Fakat depremin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hala yıkılması gereken 12 bin konut yıkılmamış ve birçoğu büyük tehlike arz etmektedir. TOKİ tarafından binlerce konut yapılmış, fakat TOKİ’lerin, yönetimi kim ya da kimlerden oluştuğu bilinmemekte ve vatandaşa yüksek miktarlarda aidat ödettirmektedir. Kısa süreli gecikmelerde bile çok yüksek faiz uygulayan bir yönetim anlayışı mevcuttur. Bunun sebebi de TOKİ konutlarında kimlerin yaşadığını bile bilmeyen huzur hakkı adı altında yüksek paralar alan ve isimleri gizli tutulan maaşlı şahıslardır. Depremin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen Van'ın imar problemi çözülmemiş ayrıca birçok alanda 18. madde uygulamasıyla sorunlar katlanarak büyümüştür. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak yetki sahiplerine çağrıda bulunuyoruz” dedi.

İlhan, sorun ve önerileri madde madde şu şekilde açıkladı;

1-Depremden ağır hasar görmüş ve yıkılması yapılmamış tüm yapılar acilen yıkılmalıdır.

2-TOKİ konutlarında yönetim huzur hakkı adı altında avanta para alanlardan kurtarılarak TOKİ’lerde yaşayan vatandaşlarımıza devredilmeli yönetim zulmüne son verilmelidir.

3- İlimizin 50-100 yıllık imar planı çıkarılmalı ve imar sorunu uzun vadeli olarak çözülmelidir.

4- 18.madde uygulamasına derhal son verilmelidir.

5- Yeni depremlere il olarak ne kadar hazırlıklıyız bu konuda 10 yılda ne gibi çalışmalar yapılmıştır.

6- Olası bir deprem de toplanma alanları bilinmemektedir. Toplanma alanları konusunda vatandaşlarımız bilgilendirilmelidir.

Allah ülkemizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin.

Bakmadan Geçme