İKİNCİ YARIYA HAZIRMIYIZ?

Rıdvan Can yazdı...

Heyecanla beklenen 2. Lig, ikinci yarı maçları hafta sonu Kırmızı ve Beyaz grupta oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Beyaz grupta Pendikspor, Kırmızı grupta Sakaryaspor ilk yarıyı lider kapatmıştı.

"BAŞARILAR VANSPOR"

Hafta sonu Adıyaman maçıyla ikinci yarıya başlayacak olan temsilcimiz Vanspor yönetimine, teknik heyete ve futbolcu kardeşlerimize başarılar diliyorum.

"TRANSFERLER"

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Silahtaroğlu Vanspor, transfer çalışmalarına devam ediyor. İkinci yarıya iddialı hazırlanan temsilcimiz Vanspor renklerine bağladığı 3 futbolcunun yanı sıra daha önce belirledikleri birçok futbolcuyla da dirsek temasında olduğu gelen haberler arasında.

Vanspor kulüp başkanı ve transfer komitesi sportif direktör ve teknik heyet raporu doğrultusunda şuana kadar 3 oyuncuyla anlaşma sağlayarak renklerine bağladı. Peki, bu transferler kim?

Miraç Acer, Uğur Can, Barış Sağır ve Medeni Bingöl ve devamında yapılacak oyuncular Vanspor camiasına hayırlı olsun. Eski futbolcumuz Medeni Bingöl ve Barış Sağır'ın performansını ve kalitelerini biliyoruz. Fakat Miraç Acer ve Uğur Can'ı tanımıyoruz. Bu yüzden bu iki oyuncu ile ilgili olumlu veya olumsuz yorum yapmak doğru olmaz. Umarız bu oyuncular gidenleri aratmazlar.

"BEKLENTİLER BÜYÜK"

Yazımın başlığında belirttiğim gibi; "İkinci Yarıya Hazırmıyız?" sorunun cevabını Adıyaman maçı başta olmak üzere, ikinci yarının ilk üç haftasında takımın ortaya koyacağı performans gösterecek. Ligin ilk yarısını 32 puanla tamamlayan Kırmızı-Siyahlılar, geride bıraktığı 19 haftalık süreçte yetersiz ve alternatifsiz kadrosuyla sürpriz yapan, fakat her türlü zorluğa ve olumsuzluklara rağmen ilk yarının başarılı takımlarından olduğunu, aldığı sonuçlarla bizlere gösterdi.

"AVCI VE EKİBİ ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPTI"

1-Şuana kadar futbolcuların ödemeleri zamanında yapıldı ve yapılıyor.

2-Transferde istenilen futbolcular alındı ve alınacak.

3-Takıma performans hocası sağlandı.

4-Sportif direktör Erkan Arseven getirildi.

5-En önemlisi bitexsen’le yapılan sponsorluk anlaşması

6-Vanspor kulübünün kurumsallaşma yönünde yaptıkları olumlu çalışmalar ve Vanspor TV açmaları gibi birçok konuda başarılı çalışmalara imza atmaları.

İkinci yarı öncesi yönetimsel anlamda yapılan bu güzel çalışmalarda emeği geçen Kulüp Başkanı Mehmet Avcı başta olmak üzere tüm yönetim kurulunu tebrik ediyorum.

"HAZIRLIK MAÇLARI ÖLÇÜ DEĞİLDİR"

30 Aralık'ta başlayan Antalya kampını yoğun tempoyla sürdüren temsilcimiz, hazırlık çalışmalarında karşılaştığı üç maçı da kazanması elbette lig performansı açısından iyi, fakat hazırlık maçlarının ölçü olmadığını, yeni transferlerin uyumu, takıma adaptasyonu açısından lige hazır duruma gelmesi ve en önemlisi Adıyaman maçı öncesi moral motivasyon anlamında iyi olduğunu düşünüyorum.

"DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ DİYECEĞİZ"

Burada özellikle üstünü çizerek belirtmek isterim; Kimse kusura bakmasın ligin ikinci yarısında bir birinden zor maçlar oynayacağız. Hedefe ulaşma doğrultusunda puan kaybına kimsenin tahammülü yok.  Duygusallığa yer yok. Vanspor'un menfaatleri doğrultusunda ligin başlamasıyla birlikte gerek yönetim, gerek teknik heyet ve gerekse takımın performansı fark etmeksizin,  yanlışa yanlış, doğruya doğru diyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Umarım verilen emeğin, fedakârlığın karşılığı sezon sonunda mutlu sonla noktalanır. Bu duygu ve düşüncelerle Vanspor'a Adıyaman maçıyla başlayacak zorlu lig maratonunda başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Bakmadan Geçme