İHD YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Ömer Işık, yeni dönem ile ilgili hedeflerini açıklayarak, "İHD Van Şubesi önümüzdeki dönemde insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, somut koşullarda uygulanması çabasında daha güçlü, daha üretken, daha tutarlı ve böylece daha belirleyici olma mücadelesini, kesintisiz olarak sürdürmek zorundadır" dedi.

Geçtiğimiz hafta yapılan İHD Van Şubesi 7. Olağan Genel Kurul toplantısında yönetim değişikliği gerçekleşti. Yeniden başkanlığa seçilen İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık, yeni yönetimiyle birlikte bir basın açıklaması yaptı. Işık, "İHD Van şubesi önümüzdeki dönemde insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, somut koşullarda uygulanması çabasında daha güçlü, daha üretken, daha tutarlı ve böylece daha belirleyici olma mücadelesini, kesintisiz olarak sürdürmek zorundadır. 26 Yıllık bir mücadele birikimine sahip olan İHD'nin yukarıda belirtilen eğilimler karşısında, sahip olduğu birikimi yeni bir yaklaşımla yeniden değerlendirmesi ve yeni dönemin ihtiyaçlarına yanıt verecek yeni mücadele araçlarını geliştirmesi gerekir. İnsan hakları hareketi, insanı ve toplumsal yapıları merkezine koyan bir harekettir. Toplumsal yapılar ise ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel açıdan son derece dinamik oldukları için, insan hakları hareketleri, değişen bu toplumsal yapılara göre ortaya çıkan ihtiyaçları tespit ederek, kendini güncelleyen ve taleplerini yenileyen bir hareket olmak durumundadır. İnsan hakları hareketinin toplumu şekillendirme, ona 'doğru yolu' gösterme gibi bir işlevi yoktur. Yine siyasetin rolünde farklı bir rol üstlenir. Diğer alanlardan ve özellikle siyasetten bu yönüyle ayrılan insan hakları hareketi, kullandığı dil itibariyle kendine özgü bir alan yaratmıştır" dedi.
İnsan hakları hareketinin uzun deneyim ve mücadele sonucunda oluşturduğu dil ve üslubun, değişen toplumsal ihtiyaçlara göre kendini güncellediğini belirten Işık, "Ancak bu durum, insan hakları hareketinin siyasetten soyutlanmış, yalıtılmış bir hareket olduğu anlamına gelmez. Tam tersine insan hakları hareketi siyaseti etkileme ve siyaseti tetikleme açısından insan onurunu temel alan siyasetin tam da merkezinde yer alır. Her İHD yöneticisi teorik ve felsefik olarak insan hakları bilinci ile donanmalıdır. Mevcut yöneticiler, eğitim programları ile hem kendilerini geliştirmeli hem de insan hakları mücadelesi gönüllüsü olabilecek bireyleri bu programlara katarak, derneğimize kazandırılması süreci hızlı bir şekilde etkinleştirilmelidir. İHD değişime açık olmayı başarabilmelidir. Geçmişin değerli birikimlerini geleceğe taşıyacak, ama olumsuz alışkanlıklarını geride bırakacak bir süreci örebilmeyi becermelidir. Bu duygu ve düşüncelerle 7'nci genel kurula seçilmiş arkadaşlarıma yönetim kurulu adına şimdiden başarılar diler yolunuz açık olsun diyorum" şeklinde konuştu. .
Basın açıklamasında, yeni seçilen Genel Sekreter Hamdi Bayhan, Şube Saymanı Rıdvan Adsiz ile üyeler Edim Çiftçi, Sevil Ersan Altunlı ve Kemal Altın da hazır bulundular.
vanhaber,haberlervan,ömerışık,ihd.www.vansesigazetesi.com

Bakmadan Geçme