Hürriyet İlkokulu öğrencileri kuşlara yem bıraktı

Özel Hürriyet İlkokulu öğrencileri kuşlar ve sokak hayvanları için Van Kalesi ve Edremit Kocaeli Parkı ağaçlık alanlara yem bıraktı.

Vansesi Haber Merkezi

Özel Hürriyet İlkokulu öğrencileri, "Kuşlar Yemsiz Kalmasın Projesi" kapsamında, beyaz örtüyle kaplanan Van’da yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için portakal kabuğundan yemlik hazırladı. 

Öğrenciler, kuşyemlerini, öğretmenleriyle Van kalesi ve Edremit Kocaeli Parkında bulunan ağaçlara astı. İlkokul Müdür Yardımcısı Zafer Ebinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kışın soğuk hava nedeniyle özellikle kuşların yem bulmakta zorlandığını belirterek, "Bu kapsamda öğrencilerimizle proje geliştirdik. Projeye Velilerimizi de dâhil ettik. Van Kalesi-Edremit Kocaeli Parkı ağaçlık alanlara yem bıraktık. Bunları görünür yerlerde yapmaya çalıştık ki başkalarına da örnek olsun" dedi.

Ebinç, projeyi 9 öğretmen ve 68 öğrenciyle hazırladıklarını bildirdi. Öğrencilerden Yusuf Berken Şirin ise kışın hayvanların çok zorluk yaşadığını, yemlikleri kar altında kalmaması için özellikle ağaçlara astıklarını dile getirdi. 

Bakmadan Geçme