• Haberler
  • Güncel
  • HÜDA PAR'dan Van'da 'Anadilimi Seçiyorum' çalışması

HÜDA PAR'dan Van'da 'Anadilimi Seçiyorum' çalışması

HÜDA PAR Van Gençlik Kolları, ana dilde eğitimin önemine vurgu yapmak için kentin belli noktalarına üzerinde 'Anadilimi seçiyorum' yazılı afişler astı.

HÜDA PAR Van Gençlik Kolları, anadilde eğitimin bir parçası olan seçmeli dersler arasında yer alan Kurmancî derslerinin tercih edilmesine dikkat çekmek amacıyla örnek bir çalışma başlattı.

Okullarda ikinci dönemle birlikte seçmeli ders başvuruları da başladı. 12 Şubat’a kadar sürecek seçmeli ders başvurularında Anadil vurgusu yapıldı.

Dillerin toplumun kültürel değerleri üzerinde olumlu etkiler bıraktığını belirten HÜDA PAR, Van’ın belirli noktalarına afişler asarak “Anadilimi seçiyorum” çağrısı yaptı.

Ortaokul öğrencileri, 12 Şubat’a kadar dilekçe vererek Kürtçe seçmeli ders alabilecek.

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Yorumlar 1
AK GELECEK İÇİN 07 Şubat 2024 21:59

BAZI ORTAOKULLARDA MEB'İN İLAN ETTİĞİ LİSTE KISALTILARAK YAŞAYAN DİLLER VE LEHÇELER DERSİ İLE BİRLİKTE BİRÇOK DERS LİSTEDEN ÇIKARILMIŞ. VELİLER SADECE 5, 6 TANE DERSTEN ÜÇÜNÜ SEÇMEYE MECBUR BIRAKILIYOR. AK PARTİMİZİN İL BAŞKANLIĞI OKULLARDAKİ BU DURUMU İL MİLLİ EĞİTİM İLE GÖRÜŞEREK BÜTÜN ORTAOKULLARDA BAKANLIĞIN YAYINLADIĞI SEÇMELİ DERS LİSTESİNE MÜDAHALE EDİLMEDEN VELİLERE VERİLMESİNİ SAĞLARSA ÇOK YERİNDE OLUR. TOPLUMDA BU MEVCUT LİSTE AZALTMALARI TEPKİLERE VE OLUMSUZ ALGIYA YOL AÇIYOR. DEVLETİMİZİN SUNDUĞU HAK, OKUL İDARELERİ TARAFINDAN KISITLANMAMALI.

Bakmadan Geçme