Housekeeping Derneği Kuruldu

Fazıl ERÜŞ/Vansesi Özel
Gazetemize açıklamalarda bulunan DAHED'in kurucu başkanı Rıdvan Aktaş, otel, temizlik, dekorasyon tüzüğümüzün içinde bütün turizm sektöründe çalışan personelleri bir araya getirmek,  çalışanlar arasında dayanışmayı sağlayarak turizmde yönetici vasfına çıkarmak amacıyla dernekleştiklerini belirtti.   Aktaş, " DAHED ile birlikte artık bölge dışından otellerimize personel alımı yapılmayacak, çünkü biz otellerimiz için personel yetiştireceğiz Böylece Van için bir istihdam'da sağlayacağız" dedi.

Girişimcilerin Van'da yatırım yaptıkları zaman endişe duydukları ilk unsurun kalifiye personel olduğunu anlatan Aktaş, " İl dışından getirilen kalifiye elemanlar konaklama ve uyum sorunu yaşayabiliyor. DAHED bu sorunları çözmek üzere kuruldu. DAHED ile Van'da bir turizm reformu yaşanacak'' dedi. Büyük otellerin Van'da yeni kurulması ve kalifiye personellere ihtiyaç duymaları nedeniyle derneğimiz geç kurulmuştur.   'DAHED 7 kurucu üyeden oluşuyor. Her otelden üyelerimiz var. Oteller ile ortaklaşa aldığımız bir karar bu. Yönetim kurulu üyelerimiz Ramazan ayı'ndan sonra yapılacak genel kurulda belirlenecek ve 21 kişiden oluşacak. DAHED'e Van'da turizme katkıda bulunmak isteyen herkes üye olabilir. DAHED olarak ilk faaliyetimiz meslek yeterlilik eğitim üzerine İş-Kur ile ortaklaşa bir projemiz olacak. İŞ-Kur bize elaman gönderecek bizde eğitim verdikten sonra meslek yeterlilik belgesi alan her bir personelimizi alanına göre işe yerleştireceğiz"  dedi.
 Aktaş,  Bodrum'da bulunan derneğin Van'a eğitimci göndererek katkıda bulunacaklarını söyledi.
 Housekeeping Nedir?
Housekeeping bölümü, işletmenin hedeflediği standartlara ve mali portreye sadık kalarak otelin hijyenik ve estetik temizlik bakım işlevlerini yerine getirir. Bu bölüm işletmelerde doğrudan gelir getirmeyen destek birimdir. Ancak sağlıklı bir bütçe ile tasarruf sağlayarak bir otelin gelir artışını etkileyip yatırımı korur.

Bakmadan Geçme