HİZMET SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Van’ın Bostaniçi belde Belediyesi sürdürdüğü yol çalışmalarına devam ediyor. Beldenin en ücra köşesine hizmet götüren belediye Esendere Mahallesi'nde bulunan sokaklara parke taşı çalışması başlattı.
Bostaniçi Belediyesi tarafından 2013 sezonu itibari ile başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Beldenin Yalım Erez, Esendere, Gündoğdu, Srehat ve Şafak mahallerinde çalışmalarını sürdüren belediye hizmeti en üst seviyeye çıkararak belde bulunan en dar sokaklara dahi hizmet götürüyor. Beldenin Esendere Mahallesi'nde bulunan sokaklarda parke taşı döşeme çalışması yapan belediye ekipleri, sokak sakinlerinden ise tam not aldı. Sezon sonuna kadar hedeflenilen çalışmaları tamamlamak isteyen yetkiler, Ramazan ayında da çalışmalarını sürdürüyor.
“BELDEYE SAYISIZ HİZMET MİRASI BIRAKACAĞIZ”
Beldede sürdürülen yol çalışmalarına ilişkin bilgi veren Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, sezon başı hedeflediğimiz yol çalışmalarını hızlandırdıklarını, kış gelmeden beldede bulunan bütün yolların yapımının tamamlamayı planladıklarını ifade etti. Ergüneş, "Bu yıl final yılı ilan ederek çalışmalarımızı o doğrultuda yoğunlaştık. Bu yıl son yılımız olacak, ama son yılımızda onlarca dev ve örnek proje ile beldemize sayısız hizmet mirası bırakacağız. Beldenin şu an tamamına yayılmış bir hizmet seferberliği var. Amacımız bu hizmetleri beldenin en ücra köşelerine dahi yayarak son yılda yerel yönetim anlayışımıza yakışacak bir çalışmaya imza atmak. Şuan beldemizin en büyük mahallesi olan Esendere Mahallesi'nde parke taşı döşeme çalışmamız sürdürülüyor. Bu çalışmamız kısa bir süre içerisinde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacak. Biz görevi devir aldığımızda halkımıza yakışır bir hizmeti hayata geçirme sözü vermiştik. 5 yılımızda verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
ERGÜNEŞ'TEN BELDE HALKINA TEŞEKKÜR
Van'ın Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşmasına da değinen Ergüneş, Bostaniçi'nin belde belediyesi olmasından kaynaklı kapanacağını, yeni kurulan İpekyolu ilçesine bağlanılacağını ifade etti. Ergüneş, “Açıkçası hizmeti bu kadar seferber etmemizin bir nedeni de Van'ın Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşması ve Bostaniçi'nin kapanılacak olması. Bizde belediye kapanmadan hizmeti en üst seviyeye çıkararak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Beldemizde öncelikli olan temel çalışmalarımızın tamamını bitirdik. Beldemizde altyapı, su, temizlik ve yeşillendirme çalışmalarını tamamladık. Yol çalışmamızda sezon sonu itibari ile tamamlamayı hedefliyoruz. 5 yılda yaptığımız çalışmalara katkı sunan destek veren halkımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

vanhaber,van,haber,van haber

Bakmadan Geçme