HİÇBİR PARTİ'YE BAĞLI DEĞİLİZ

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (VESOB) Başkanı Faruk Alpaslan, 2014 seçimleri öncesinde çıkan bazı spekülasyonların rahatsızlık verici olduğunu belirterek, “Bizim bağlı olduğumuz tek parti, ekmeğimizin partisidir” dedi.

Bir kahvaltı salonunda oda başkanları ve gazetecilerle bir araya gelen Başkan Alpaslan, önemli açıklamalarda bulundu. 2014 yılında yapılacak olan esnaf odalarının seçimleri öncesinde birtakım spekülasyonların rahatsızlık verdiğini ve bu nedenle kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduklarını belirten Alpaslan, “Bütün oda adaylarının en demokratik şekilde yarışması için kamuoyuna sağlıklı bilgi sunabilmemiz için basın mensuplarına bu açıklamaları yapma ihtiyacı hissettik. 5362 Sayılı Esnaf Ve Sanatkarlar Kanunu’na istinaden yapılacak olan oda seçimleri ve genel kurullarında, adayların çeşitli zamanlarda esnafa yakışmayacak şekilde vaatlerde bulunduğu ve yasalarda yeri olmayacak şekilde vaatlerde bulunulmaması ve halkı yalan yanlış şeylerle kendi seçim politikalarına malzeme edilmemesini istiyoruz. Bu nedenle burada aday arkadaşların yapılabilecek işleri ve projeleri halkımıza ve esnafımıza doğru, dürüst bir şekilde anlatmaları gerekiyor” dedi.
Bir toplantı nedeniyle Ankara’da bulunduğu esnada yapılan birtakım açıklamaları esefle okuyup izlediğini ifade eden Alpaslan, “5362 sayılı yasaya istinaden 100’ün altına üyesi düşen odalar kendiliğinden kapanıyor. Bunun düşmemesi adına birlik başkanlığına geldiğim günden bu yana arkadaşlarımla birlikte Kasaplar Odası’nın tek ve yegane sahipliğini biz yaptık. Deprem süresinde de birlik olarak odaya sahip çıktık. Odanın genel sekreteriyle birlikte odaya bağlı üyelerin sorunlarıyla bizzat ben ilgilendim” ifadelerini kullandı.
İldeki ulaşım sıkıntılarının çözümü için çalışmalarda sona gelindiğini dile getiren Alpaslan, “Özellikle TOKİ’lerde, yeni yerleşim birimlerinde ve Edremit ilçesindeki ulaşım sıkıntılarında son aşamaya geldik. Allah'ın izniyle önümüzdeki hafta sonuna kadar bu sıkıntının tamamı ortadan kaldırılacaktır. Bunun yanında şehir merkezindeki ulaşım sıkıntısı ise yerel yönetim seçimlerinden sonra yeni seçilecek olan belediyemizle birlikte bunu zorunlu bir şekilde yapacağız. Böylece hem şehir içindeki trafiği rahatlatacağız hem de ulaşımı daha modern bir şekle dönüştürme projemizi de hayata geçirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

“BAĞLI OLDUĞUMUZ TEK PARTİ, EKMEĞİMİZİN PARTİSİDİR”
2014 oda seçimlerinde adayların hiçbir partinin adını kullanarak propaganda yapmamasını istediklerini vurgulayan Başkan Alpaslan, “Odada her ideolojiden, her partiden üyemiz bulunuyor. Ancak bizim bağlı olduğumuz tek bir parti vardır; o da bizim ekmeğimizin partisidir. Biz kesinlikle kendi ekmeğimizi temsil eden esnafın partisiyiz. Bunun dışında hiçbir parti ile herhangi bir bağlantımız olmaksızın yapacağımız proje ve propagandalarda da ne hiçbir partinin ismini kirletmeye çalışalım, ne de onların arkasına sığınalım” dedi.
30 yıldır yapılan seçimlerde aile gelenekleri içerisinde herkese şeffaf davrandıklarını da sözlerine ekleyen Alpaslan, “Aile geleneklerimiz içerisinde eşimize, dostumuza, kanaat önderlerine ve basına her zaman şeffaf davranmışız ve soframızı açmışızdır. Ben seçim propagandamı yaparken aile geleneğim olarak partilerin tamamını Faruk Alpaslan olarak karşılamışım. Burada herhangi bir odanın bir tek kuruşunu ispat eden varsa ben burada hemen istifa etmeye hazırım” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme