Herşey Van Gölü İçin!

Mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcak havalardan dolayı yaşanan buharlaşmadan ve çevre kirliliğininde verdiği etkilerle Van Gölü'nde yaşanan kuraklık için çalışmalar sürdürülüyor.

Fahrettin Yiğit

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, İskele sahilinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan dip çamuru temizliği bölgesinde inceleme yaparak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Ozan Balcı yaptığı açıklamada; ”İlimizin imarı, ihyası, inşası vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için birçok proje hayata geçirdik. Bunlardan biri de Van Gölü dip çamuru temizliği. Yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Çünkü Van Gölü sadece Van için değil, Türkiye ve dünya için çok kıymetlidir. Vanlılar için de sosyolojik, kültürel ve turizm açısından ayrı bir değeri var. Biz bu değeri gelecek nesillere daha temiz bir şekilde aktarmak için çalışıyoruz. 

Resim

1 MİLYON 250 BİN METREKÜP ÇAMUR ÇIKARILDI
Şu anda İskele sahilinde 82 araç ve 100 personel ile iki ayrı noktada dip çamuru çalışması yapıyoruz. Şu ana kadar 1 milyon 250 bin metreküp çamur temizlendi. Hedefimiz 2 milyon 750 bin metreküp çamur temizlemek. Çevrenin korunmasına çok değer veriyoruz. Temizlik yaptığımız alan birçok kuşun da yaşam alanı. Vatandaşlarımız da temizlik yaptığımız bölgelerdeki parklara rağbet gösteriyorlar. “ Dedi.

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme