HER OKULA BİR KİTAPLIK KAMPANYASI

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın eşi Tuğba Matlı, başlattığı ‘Her Okula Bir Kitaplık’ kampanyası kapsamında kendi imkanıyla topladığı yüzlerce kitapla Van’ın Faruk köyündeki Köşe Başı İlköğretim Okulu’nda kitaplık oluşturdu.
Depremden sonra Türkiye’nin dört bir tarafından insanların yardım eli uzattığı Van’a, bir destek de AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın eşi Tuğba Matlı’dan geldi. Kendi imkanlarıyla başlattığı kampanya kapsamında çalmadık kapı bırakmayan Matlı, topladığı kitaplarla Faruk köyündeki Köşe Başı İlköğretim Okulu’na geldi. Kampanyanın Van’daki gönüllüsü ve Şehrivan Gazetesi yazarlarından Sadiye Erol Aykaç ile birlikte okulu ziyaret eden Matlı, minik öğrencilerin gönlünü fethetti. Doğu ve Güneydoğu’daki köy okullarına birer kitaplık kazandırma hedefiyle kolları sıvayan yardımsever Tuğba Matlı, küçük oğlunun fazla kitaplarını ihtiyacı olan ailelere göndermeyi önermesiyle bu kampanyayı başlattığını söyledi.
Öğrencilerin gösterisini ilgiyle izleyen Matlı, ardından beraberinde getirdiği 39 koli içindeki kitapları oluşturulan kitaplığa yerleştirdi. 12 yaşındaki oğlum Ali Kerem’in biriken kitaplarını elden çıkarma konusunda fikir alışverişi yaparken ortaya böyle bir düşünce çıktığını ifade eden Matlı, “Oğlum bir gün bana gelip ‘Anneciğim bu kitapları istersen Doğu’daki köy okullarına gönderelim mi?’ gibi beni de şaşırtan bir fikirle geldi. Memnuniyetle karşıladım, takdir ettim. Amacımız Doğu’daki her köy okuluna bir kitaplık kazandırmaktı. İlk parti kitaplarımızı hiç vakit kaybetmeden Bursa’da toplamaya başladık. Gittiğimiz her yerde, her evde kampanyamızı anlattık. İki ay içerisinde de 60 koliye yakın kitap oldu elimizde. Bu kitaplardan çocuklarımıza en uygun olanları seçtik ve 23 Nisan’ı da fırsat bilerek tatilde hemen Van’a geldik. Bizi müthiş bir coşku ve heyecanla karşılayan köy çocuklarının ve öğretmenlerimizin gözlerindeki mutluluk bizi daha da heveslendirdi. Onlarca farklı halktan oluşan bu ülkenin zor zamanlarında birbirine sımsıkı sarılıp yardımlaşmayı hatırlayıp dönüş yolunda çocuklarımıza bunu anlattık. Kanın durduğu, silahların sustuğu bu zamanda yardımlaşma hareketleri ‘vicdanlıyım’ diyen herkese örnek olur” dedi.
Kampanyanın Van ayağını yürüten Aykaç ise, Matlı’nın bu projesinin desteklenmesi ve bu projenin çok daha ileriye taşınması gerektiğini söyledi. Aykaç, “Öncelikle Tuğba Hanımın bu başarısını takdir etmek gerekir. Gerçekten çok hayırlı bir işe vesile oldu. Özellikle diğer kampanyalardan yararlanmayan ve kıyıda köşede kalan okulları seçip yardım için ulaşması ayrı bir güzellik. Biz de kendimizce bu örgütlenmeye destek olmak ve Matlı’nın hedefini gerçekleştirmesine vesile olmaya çalıştık. Evinizde duran ve kullanmadığınız çocuk kitaplarınızı alıp ihtiyacı olan çocuklara ulaştırmak için hazırız. Hatta bu kitapların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için gelip kitapları evden bile alabiliriz. Van ayağı olarak en iyi olmak ve kenetlenmesini artırmak için biz de var gücümüzle çabalayacağız. Hedefimizde toplamda 500’e yakın okul var. Umarım bunu başarabiliriz. Hele hele özellikle Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan biz bölge halkı olarak bu noktada kendi çocuğumuzu da düşünerek bir şeyler yapmalıyız. Kendi çocuğumuzu nasıl düşünüyorsak, köy okullarındaki çocukları da bu şekilde düşünüp yardım eli uzatmalıyız. Çünkü her şeyin temelinde eğitim, eğitimin temelinde de kitaplar yatıyor” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme