HER DEPREMDE TEDİRGİNİZ

Depremin acısını daha henüz üstlerinden atamamış olan Vanlı depremzedeler barındıkları İzmir'in Foça ilçesindeki Su Sporları Merkezi'nde büyük panik yaşadı. Depremin gerçekleşmesi ile sokaklara fırlayan Vanlı depremzedeler, "Deprem bölgesinden kaçtık. Deprem bölgesine geldik. Dehşet vericiydi" diyerek korkularını ifade etti.

İzmir'de, merkez üssü İzmir Körfezi olan 5.0 şiddetindeki deprem Van'dan İzmir'e gelen depremzedelere panik dolu anlar yaşattı.
Deprem anının dehşet verici bir an olduğunu dile getiren Vanlı depremzedelerden Kübra Caniş; "Biz deprem bölgesinden kaçtık. Bizi deprem bölgesine getirdiler. İnsanlar deprem anında çıplak, yarı çıplak sokaklara kaçtı. Sürekli korku içinde yaşamak çok zor. Zaten hasarlı evlerde kalıyoruz. Bize güzel bir yer verilmesini istiyoruz. Bizi deprem bölgesine mi getirdiler" dedi. Van'daki depremin daha şiddetli olduğunu anlatan Kübra Caniş, şunları söyledi: "Ama burada kaçarken birbirimizi ezdik. İşte binanın hali ortada. Burası da bir deprem bölgesi ama sağlam bir yer değil. Başımızı sokabileceğimiz sağlam bir ev istiyoruz."
Merkez üssü İzmir Körfezi olan 5.0 şiddetindeki depremin çok şiddetli salladığını belirten depremzede Rıfat Caniş de; "Van'daki depremden ötürü artık her depremede tedirginiz. Kaymakama bu binanın çok kötü durumda olduğunu söyledik. Kaymakam, 'Bir şey olmaz' dedi. Artık bu gece uyumayacağız ve kendimizi koruyacağız" diyerek geceyi dışarıda geçireceklerini söyledi.
Sürekli deprem ile yaşamaya alıştıklarını söyleyen Vanlı depremzede Bedrettin Beşak da şöyle konuştu: "Biz depreme alıştık. Ama kadınlar ve çocukların psikolojileri bozuldu. Kaldığımız binanın halinden ötürü tedirginiz. Binadaki çatlaklar çok belirgin. Bu yüzden sağlam bir yapıda kalmak istiyoruz"
Binadaki çatlak göze çarparken, Vanlı depremzedelerin tedirgin oldukları gözlendi. Depremzedeler kendilerine sağlam bir yapıda barınma imkanı sağlanması için yetkililerin harekete geçmesini istedi.iha

Bakmadan Geçme