HDP Van'da seçim startını verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Başkanı Ümit Dede, 24 Haziran'da yapılacak genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalara Van ve ilçelerinde start verdiklerini söyledi.

Rıdvan Can

 

Parti binasında partililerle birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Başkanı Ümit Dede, seçim çalışmalarına başladıklarını belirtti. 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerle ilgili HDP Van İl binasında düzenlenen basın toplantısına Eş Başkanlar Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Dede, Bahçeli'nin talebi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen seçim sürecini değerlendirdi.

 

"SEÇİME HAZIRIZ"

Erken seçime hazır olduklarını belirten Dede, "Van'da daha önce toplantılarımızda hazırlığımızın olduğunu ilan etmiştik. Bu kapsamda il ve ilçe kongrelerimizi yaptık. Örgütlenme anlamında hazırlıklarımız her zaman oldu. Bu coşkuyla, bu moralle birlikte bugün itibariyle yine burada bulunan kurumlarımız, siyasi partilerimiz, bileşenlerimiz, dostlarımız aracılığıyla seçim startımızı veriyoruz. 24 Haziran'da baskın seçimle karşı karşıya kalmamız bizim için endişe verici değildir. Biz seçimlere hazırız. Van'da kapı kapı dolaşarak halkımızın sorunlarını yerinde dinleyeceğiz " ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme