HDP VAN İL ÖRGÜTܒNDEN KINAMA

PKK’lilere ait mezarların tahrip edilmesini protesto etmek için Yüksekova’da yapılan eylem sırasında polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren M.Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir için tepkiler büyürken, HDP Van İl Örgütü’de yaptığı yazılı açıklama ile yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyerek olayı kınadı.

Ölümler, işgenceler, katliamlar, zulümlerle mazlum halkların haklı davasından uzaklaştırılamayacağı vurgulanan açıklamada, ‘’Kürdistan coğrafyasında devletin uyguladığı keyfi politikalar artık tahammülü olmayan boyutlara ulaştı. Samimiyetsiz imajı verilerek yapılan barış sürecine hiçbir insanı inandıramazsınız.’’ Dendi.

Açıklamanın devamında, yaşamını yitiren ailelerin acılarının paylaşıldığı belirtildi.

 ‘’Bu ilk değil ve son da olmayacak. Buradan tüm Türkiye ve Kürdistan halklarına çağrıda bulunuyoruz; duyarlı olalım! Aksi takdirde bu devlet faşizmine bizler de maruz kaldığımızda her şey için çok geç olur.

HDP Van İl Örgütü olarak bugüne kadar yapılan tüm katliamları ve en son olarak da Yüksekova katliamını kınıyoruz. Faillerin biran önce bulunup bağımsız bir yargılama ile cezalandırılmasını istiyoruz.’’

Bakmadan Geçme