HDP MİLLETVEKİLİ SARISAÇ'TAN BAKAN SOYLU'YA SORU ÖNERGESİ

HDP Milletvekili Murat Sarısaç, Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesinde yaşanan yol sorununu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması için soru önergesi verdi.

Vansesi Haber Merkezi

HDP Milletvekili Murat Sarısaç, Gevaş ilçesinde turistlerin uğrak yeri olan Altınsaç Mahallesinde yaşanan yol sorununun çözülmesi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi.

Milletvekili Sarısaç önergesinde “Seçim bölgem Van’da altyapı eksikliğine ve çalışmaların zamanında yapılmamasına yönelik birçok şikayet basına yansımaktadır. Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi turistlerin uğrak yeri olmasına rağmen yol sorunu yaşanmaktadır. Mahalle sakinleri, asfalt yol talebiyle birçok yere başvurduklarını; buna rağmen sonuç alamadıklarını belirtmektedirler. Asfalt yol olmadığı için sıklıkla trafik kazalarının yaşandığını ve araçlarının bozulduğunu aktaran mahalle sakinleri; kışın oluşan çamur ile yazın meydana gelen tozun yaşamı zorlaştırdığını ifade etmektedirler. Bütün bunlar, yurttaşların ciddi ekonomik kayıp yaşamasına ve bazı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmasına da neden olmaktadır. Yaşanan sorunlara ve belirtilen taleplere rağmen herhangi bir adım atılmadığı görülmektedir. Sonuç itibariyle; turistlerin de uğrak yerlerinden olan Altınsaç, Van Gölü’ne kıyısıyla ve Aziz Thomas Manastırı gibi yapılarıyla sahip olduğu potansiyeline rağmen altyapı eksikliklerinden dolayı geri planda kalmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Sarısaç, önergesinde şu maddelere yer verdi;

Bu bağlamda;

1 – Van ilinin Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi sakinlerinin yaşadıkları yol sorunuyla ilgili şikayetlerden haberdar mısınız?

2 – Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi’nde yaşayan yurttaşların asfalt yol talebinin yıllardır karşılanmamasının sebebi nedir?

3 – Gevaş’ta asfalt yolu olmayan tek mahallenin Altınsaç Mahallesi olduğu doğru mudur? Önerge tarihine kadar ilgili mahallede yapılan çalışmalar nelerdir?

4 – Gevaş ilçesinde bulunan Altınsaç Mahallesi’nde yolun asfaltlanması amacıyla herhangi bir çalışma başlatılacak mıdır?

5 – Van’da doğal ve tarihi açıdan potansiyel taşıyan yerlerin turizme kazandırılması amacıyla yapılan herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa, önerge tarihine kadar yapılan çalışmalar nelerdir?

Bakmadan Geçme