Hayatın gerçek sesi olmanızı istiyoruz

Vansesi

Eğitime, Van, Bitlis, Ağrı, Muş, Hakkari, Siirt, Şırnak, Kars, Ardahan, Erzincan ve Erzurum illerinde görev yapan Toplum Sağlığı Merkezi Hekimlerine yönelik olarak düzenlendi. Eğitim süresince Toplum Sağlığı Merkezlerinin faaliyet alanları, mevzuatlar, çevre sağlığı, bulaşıcı hasalıklar, iş sağlığı ve güvenliği, iletişim, kronik hastalıkların takibi, aile hekimliği konuları ve denetiminde dikkat edilecek hususlar, sağlık net-2 (HSBS), sağlıkta planlama ve yönetim, okul sağlığı, idari ve mali işler ve hekimlerin Toplum Sağlığı Merkezlerine uyum, mesleki ve kişisel gelişimi konularında bilgiler verilecek. Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Kanuni Keklik, Başkanlığında, gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılışına Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Van İl Halk Sağlığı Müdürü, Dr. Yakup İmren, Eğitim Koordinatörü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi. Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Doktor Muhsin Akbaba, Bakanlık görevlileri, il Sağlık yöneticileri ve eğitimciler katıldı.
Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Kanuni Keklik, Toplum sağlığı merkezleri denilince Halk Sağlığı kurumunun halk sağlığının esasında sahaya sunduğu merkezleri algılamak gerekmektedir. Ama maalesef toplum sağlığı merkezlerinde istediğimiz izlenimleri yakalayamadık bu eğitim bu izlenimleri yakalama adına standartlar getirme adına bu dersler verildiğini ifade etti. Katılımcılara kısa bir örnek klip izleten Dr. Keklik, Hayata biz ne verirsek onu alırız gerçekleştirilen bu toplantılarda hayatın gerçek sesi olmanızı istiyoruz. Eğitimlerde standartlaşmayı sağlarken diğer taraf tanda sahanın geri bildirimini almak istediğini çift yönlü iletişimin burada geçerli olduğunu düşünüyoruz sizlerin geri bildirimleri bizler için önemli olacağını "Bu anlamda Toplum Sağlığı Merkezi Hekimleri Uyum Eğitimi "konulu eğitim semineri kendi aranızda dersleri düzenli olarak katılım sağlanırsa hocaların vereceği tecrübe ve bilgileri donanmanın yanında diğer taraf tanda kendi aranızda iletişim kurmanız adına gelecek bir anlam taşıyacaktır. Kurum amirleri ile sorunlarınızı görüşlerinizi önerilerinizi paylaşmanız adına çok önemli bir toplantı olacağını ve toplum sağlığı sorunları hekimlerine yönelik olarak daire başkanlığı olarak başlattığımız bu eğitimin 40.cısı düzenlenmekte olduğunu belirten DR. Keklik, 1800 üzerinde kişi yapılan bu eğitime katılıyor.
Dr. Keklik, Bundan sonraki süreçte de, Kurum başkanlarımızın özellikle önemsediği bir grup olduğunu ifade ederek, bundan sonraki süreçte toplum sağlığı hekimlerinin bu toplantılarda olmasının hem standartlaşmasını sağlamak adına hem de tüm çalışanların geri bildirimlerini almak adına önemli olduğunu düşünüyoruz bu yüzden hepinize şimdiden teşekkür ediyoruz.
İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, "Toplum Sağlığı Merkezi Hekimleri Uyum Eğitimi " konulu eğitim seminerinin illimizde ilki gerçekleştiğini daha büyük daha geniş toplantılar yapılması temennisindeyiz dedi.5 gün sürecek olan, Bölge toplantısına gelen katılımcılara kısa bir konuşma yapan Dr. Acar, İlimiz büyük bir deprem yaşadı sağlık açısında sağlık çalışanlarımız burada büyük bir sınavdan geçti diye bilirim ve sağlık alanında ciddi çalışmalar olduğunu belirtmek isterim ilimizde bazı Hastane inşaatlarının çalışmalarının devam ettiğine değinen Dr. Acar, bitmeyen hususlarımız var. Yeni kanun hükmünde kararname ile beraber halk sağlığı müdürlüğümüzün oluşturulduğunu ve özelikle 1 basamak hekimlerimiz halk sağlığıyla çalışmaya başladılar. Burada halk sağlığı müdürlüğümüz depremde ve deprem sonrası da iyi çalışmalar yaptığını belirterek halk sağlığı müdürlüğü çalışanlarına teşekkürlerini ifade etti,  Türkiye halk sağlığı kurumu ilimizde bu şekilde programlar yaparak bize olan desteğini net bir şekilde gösterdi. Türkiye halk sağlığı kurumu ve il halk sağlığı müdürlüğümüze şükranlarımı iletiyorum. 5 gün sürecek olan bu toplantıda inşallah hekimlerimiz yapılacak olan bu eğitimden faydalanırlar  hekimlerimizden temennimiz sağlık hizmet sunumunu daha üst seviyelere taşıyacaklar bizde sonuna kadar elimizden gelen desteği vereceğiz hocalarımızda bu iş için buradalar bizlerde hocalarımızdan faydalanacağız. Bununla beraber halk sağlığı kurumunun il değerlendirme toplantıları yapılacak halk sağlığı kurum başkanı ile ildeki eksikler açıklar yeni yapılandırmalar konuşulacak daha iyi nasıl yapılır diye konuşacağız onunla beraber idari yapılar Ben bu toplantının hayırlı geçmesini hayırlara vesile olmasını diliyorum çevre illerden gelen hekim arkadaşlara yararlı bir toplantı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, 40.cısı düzenlenen Toplum Sağlığı Merkezi bölge Hekimleri Uyum Eğitiminin ilimizde gerçekleşmesinin büyük bir avantaj olarak sözlerine başladı. Dr. İmren, Eğitim süresince Toplum Sağlığı Merkezlerinin faaliyet alanları, mevzuatlar, çevre sağlığı, bulaşıcı hasalıklar, iş sağlığı ve güvenliği, iletişim, kronik hastalıkların takibi, aile hekimliği konuları ve denetiminde dikkat edilecek hususlar, sağlıkta planlama ve yönetim, okul sağlığı, idari ve mali işler ve hekimlerin Toplum Sağlığı Merkezlerine uyum, mesleki ve kişisel gelişimi konularında bilgiler aktarılacağına değinerek bu toplantının Merkez teşkilatımız ve katılımcı hekimlerimiz için eğitimci hocalarımızın tecrübelerini ve sahada gördüklerini burada gördüklerimizi paslaşma imkânı sağlayacak Hepiniz için verimli olmasını temenni ediyorum düzenlenmiş olan bu eğitim için ilimizin seçilmiş olması bizi memnun etti. Bu nedenle Daire Başkanımız Dr. Kanuni Keklik Beye teşekkür ederim, tekrardan hoş geldiniz diyorum. Eğitimcilerimize, katılımcılarımıza ve eğitim süresince emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Bakmadan Geçme