• Haberler
  • Güncel
  • Havaların ısınması ayakkabı boyacılarını sevindirdi

Havaların ısınması ayakkabı boyacılarını sevindirdi

Van'da son günlerde etkili olan sağanak yağışların ardından havaların ısınması, kentteki ayakkabı boyacılarını sevindirdi. Sağanak yağış nedeniyle iş yapamadıklarını belirten boyacılar, sıcak havanın gelmesiyle birlikte işlerinin tekrar canlandığını ifade ettiler.

Kent merkezindeki birçok noktada hizmet veren ayakkabı boyacıları, gazetemize yaptıkları açıklamalarda, son günlerde sağanak yağıştan dolayı iş yapamadıklarını, müşteri sayısındaki düşüşün kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, havaların ısınmasıyla birlikte işlerinin tekrar canlandığını kaydettiler.

Ayakkabı boyacıları, son günlerde etkili olan yağışların kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde sürekli yağmur yağdı. Bu da işlerimizin durmasına neden oldu. İnsanlar yağmurdan dolayı dışarı çıkmak istemiyordu. Dolayısıyla müşteri sayımız oldukça azaldı. Ama şimdi havanın ısınmasıyla birlikte işlerimiz yeniden açıldı. Şu an her şey yolunda gidiyor" dedi.

Havaların ısınması ayakkabı boyacılarını sevindirdi

Vatandaşlar ise, "Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurlardan dolayı dışarı çıkmak istemiyorduk. Bu da ayakkabı boyacılarını olumsuz etkiledi. Ama şimdi havaların ısınmasıyla birlikte tekrar dışarı çıkmaya başladık. Ayakkabılarımızı boyattığımız için de boyacılar memnun bizlerde boyalı ayakkabılarla daha bakımlı görünüyor ayakkabılarımız ayağımızda şık duruyor. Boyalı bakımlı ayakkabı giymek medeniyet belirtilerinden biridir” diye konuştu.

Uzmanlar, iklim değişikliğinin etkilerinin giderek arttığına dikkat çekerek, aşırı hava olaylarının ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkilediğini vurguluyorlar. Özellikle yağışlardaki artış ve düzensizlik sıcaklık dalgalanmalarının bazı meslekleri doğrudan etkilediğini belirtiyorlar. Bu kapsamda, iklim değişikliğine yönelik önlemlerin alınması ve vatandaşların duyarlılığının artırılması gerektiği ifade ediliyor. 

Bakmadan Geçme