Hastane Yatırımlarına 95 Milyon TL Ödenek

Türkiye’nin DAP kapsamındaki 14 farklı kentindeki hastane yatırımlarına 95 milyon 205 bin lira ödenek ayrıldığı bildirildi.

Açıklamalarda bulunan AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Türkiye genelinde 12 yılda 2 bin 500 sağlık tesisi açtıklarını, 6 bin 800 civarındaki nitelikle yatak kapasitesini 48 bine çıkardıklarını, 481 olan acil hizmet servisini 2 binli rakamlara yükselttiklerini aktararak, AK Parti iktidarında sağlık hizmeti almanın lüks ve ayrıcalıklı olmaktan çıkarıldığını, bütün vatandaşlara zengin-fakir ayrımı gözetilmeden devlet tarafından verilen bir hizmet alanı haline getirildiğini belirtti. Doğu Anadolu Projesi (DAP ) kapsamındaki yapımı süren ve yeni yatırıma da alınan 100 yatak altı hastanelere bu yıl için 43 milyon 178 bin tutarında ilk etapta ödenek ayrıldığını ifade eden Çiftçi, “Entegre ilçe hastaneleri olarak Bingöl Kiğı, Elazığ Palu, Baskil ve Arıcak, Hakkari Şemdinli, Malatya Battalgazi, Tunceli Hozat, Malazgirt, Ovacık ve Pertek, Van Bahçesaray, Çatak, Çaldıran ve Gürpınar, Ardahan Posof ve Çıldır yer alırken, ilçe devlet hastaneleri olarak Ağrı Eleşkirt, Bitlis Ahlat, Kars Kağızman, Malatya Doğanşehir ve Yeşilyurt, Muş Malazgirt yer almaktadır. Bu yatırımlara ilk etapta 43 milyon 178 bin lira ödenek ayrılmıştır” dedi.
Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 100 yatak üzeri hastane yatırımlarına da 52 milyon 27 bin lira tutarında ödenek ayrıldığını belirten Milletvekili Çiftci, “100 yatak üzeri hastane yatırımlarında Erzincan merkez, Van Merkez Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Bitlis Tatvan, Ağrı Merkez, Erzurum Sağlık Kampüsü ile Van ilimizin Erciş ilçesindeki devlet hastanesi bulunmaktadır. Bu yatırımlarda dahil Doğu Anadolu Bölgemizde DAP kapsamındaki hastane yatırımlarına toplamda 95 milyon 205 bin lira kaynak ayrılmıştır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme