Halepçe Katliamı STK’lar Tarafından Kınandı

Van’da Halepçe Katliamı bir çok STK tarafından yaptıkları basın açıklaması ile kınandı.

Halepçe Katliamı’nın 27. Yıl dönümü nedeniyle Van’da yapılan basın açıklaması ile kınandı.Aralarında Mazlum-Der,Çatak-Der,Çev-Der,Öze Dönüş-Der,Azadiya Hareketi,Mina Der gibi çok sayıda dernek Halepçe Katliamını düzenledikleri basın açıklaması ile protesto edildi.

Fekiye Teyran Parkı’nda yapılan basın açıklamasını Mazlum Der Üyesi Mustafa Baykan okudu.  


Açıklamayı okuyan Baykan ;  “Çocuklar, "anne elma kokusu geliyor" diyor ve cansız yere düşüyordu. Halepçe katliamı insanlığını yitirmemişlerin kalplerinde insanlığın kara lekesi olarak hep saklı kalacaktır. İnsanlığın hafızasından ne Hiroşima'yı ne de Halepçe'yi silmek mümkün olamayacaktır. Ve bunların oluşması adına pay sahibi olanlarla birlikte baş mimarları da mahşeri vicdanlarda hep mahkum olacaktır” dedi.

“ Katliamın yıl dönümü münasebetiyle yeni Halepçe’lerin yaşanmaması adına artık bazı hakikatlerin farkına varmak ve zalimlere karşı daha gür bir şekilde sesimizi yükseltmemiz gerekir” diyen Baykan, “ Katliamın 27'nci yıl dönümünde, bu olayın sadece Saddam'ın cesaretinin veya caniliğinin neticesi olmadığını bir kez daha hatırlatalım. Emperyalistlerin Ortadoğu'daki emellerine ulaşmak için bu bölgede yaşayan toplumları birbirine düşman hale getirmek için dökülen kanlara sesiz kalması, teşvik etmesi ve bölgedeki ırkçı rejimlerin onay vermesi sonucu yaşandığının da bilinmesi gerekir. Başka Halepçe'lerin yaşanmasına izin vermemek için barışı, kardeşliği ve birlikteliği geliştirmemiz elzemdir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme