“HAKEM MAÇI BİTİREMEDİ”

1974 Vanspor ile Van Edremitspor arasına oynanan Van 2. Amatör Ligi şampiyonluk maçı çıkan olaylar üzerine maçın hakemi Fırat Konurce tarafından 85. dakikada tatil edildi. İki takımın teknik direktörleri müsabakayı hakemin katlettiğini ileri sürdü.

Rıdvan Can

1974 Vanspor ile Edremitspor arasında İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) spor sahasında oynanan Van 2. Amatör Ligi şampiyonluk maçı tamamlanamadı. Müsabakayla ilgili sonucu İl Futbol Kurulu belirleyecek.

Gergin başlayan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı. Maçın 78. dakikasında Edremitspor Sinan Bilici'nin golüyle 1-0 öne geçti. 84. dakikada hakem Edremitspor'dan Volkan'a ikili mücadele rakibin faul yapınca ikini sarı kart sonrası kırmızı kart gördü. Edremitsporlu futbolcular hakem Fırat Konurce'nin kararına uzun süre itiraz ettiler. Hakem kırmızı kart gören Volkan'ın sahayı terk ederek tribüne çıkmasını isteyince gerginlik daha da büyüdü. Volkan'ın itirazları ve rakip futbolcuyla tartışmaya devam etmesi üzerine olay büyüyerek saha karıştı. Edremitspor Başkanı Ahmet Bilici ve 1974 Vanspor Teknik Direktörü Turgay Karatekin ve kulüp yöneticileri sahaya girerek futbolcular arasında yaşanan gerginliği yatıştırmaya çalıştı. Bu arda orta hakem ve yardımcıları polis kordonu altında soyunma odasına gitti. İki takımın hocaları hakem soyunma odasına giderek hakemden maçı kaldığı yerden tamamlamasını istediler. Hakemin sahaya çıkmama kararı değişmeyince maç tamamlanamayarak tatil edildi.

1974 Vanspor ve Van Edremitspor yöneticileri hakeme tepki göstererek, "İki takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği maçta her iki takım da başarılı bir futbolu sergiledi. Stresi yüksek bir müsabakada iki takımda oyunu kuralına göre oynadı. Ancak maçı oynatmak yerine katletmeye gelen hakem vardı. Şampiyonluk maçının tatil edilmesinin tek sorumlusu orta hakemdir" diye konuştular.

Bakmadan Geçme