Haberimiz vatandaşın yol sorununu çözdü

Şemsi Bey Mahallesi sakinlerinin yol, kanalizasyon, elektrik sorununu gündeme taşıdığımız haber sonuç verdi. Haberimiz üzerine harekete geçen Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü mahallenin yol sorununu çözdü. VASKİ yetkilileri kanalizasyon sorunun 2016 yılında çözüleceğini açıkladı.

İlhan Siyataş

Tuşba Şemsibey Mahallesi sakinlerinin yol sorunu çözüme kavuştu.   "Mahalle Halkından İlgililere Yol ve Kanalizasyon Tepkisi" başlığı ile gazetemizde yer alan haber ilgilileri harekete geçirdi. Haberimiz üzerine incelme yapan  Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri mahallede çalışma başlatarak yolu kullanıma açtı.

Sorunlarını gazetemizde yer alan haberde dile getiren mahalle sakinleri yol ve kanalizasyonun sorunları olduğunu belirterek 50 hanenin yaşadığı sokakta yol ve kanalizasyon olmadığını atıklarını kendi imkânlarıyla kazdıkları çukurlara akıttıklarını belirtmişlerdi.  Haberimiz üzerine Tuşba Belediyesi yol çalışması için harekete geçerken, Van Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi  (VASKİ) Kanalizasyon Dairesi yetkilileri söz konusu mahallede kanalizasyon çalışmasının gelecek yıl programa alınacağını belirtti.

Yol çalışımsıyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürü Naci Cezlan Şemsibey mahalle sakinlerinin yol yapımı için kendilerine daha önce sözlü talepte bulunduklarını,  çalışmasının yapılması için İmar müdürlüğümüz tarafından sorgulamasının yapılması gerektiğinin kendilerine aktarıldığını belirterek şunları söyledi:  

"İmar müdürlüğümüzce yapılan sorgulama neticesinde ilgili arazilerin müşterek tapu olduğu tespit edildi.  Vatandaşlarımıza yol hizmeti verilebilmesi için terkinde bulunmaları gerektiği bilgisini verdik.  Konunun haber olarak gündeme taşınması üzerine incelenerek gereği yapıldı.  Ölçüm çalışmalarımızın ardından stabilize çalışmaları tamamlanarak talep edilen yol kullanıma açılmıştır'' dedi.

Bölgemizde bu tür sorunlara çok rastlanıldığını belirten Naci Cezlan  "Belediye olarak yol gibi altyapı hizmeti verebilmemiz için vatandaşlarımızın imar yolu altında kalan arsalarda imar müdürlüğü aracılığı ile terk işlemi yapmaları gerekmektedir. Ancak yol terkininden sonra müdürlüğümüz gerekli çalışmaları başlatabilir. Müşterek tapulu terk işlemleri tapu hissedarlarının veya şeriklerin herhangi birisi itirazı ve mahkemede dava açması durumunda çalışma yapılamaz.  Bu nedenle imar planı altında kalan mahallelerde yol açılmasını isteyen vatandaşlarımızın arsa terkininde bulunmaları şarttır."

Tuşba Şemsibey Mahallesi sakinlerinin gazetemiz aracılığı ile dile getirdiği kanalizasyon sorununu inceleyen VASKİ Kanalizasyon Daire  Başkanlığı tarafından gazetemize gönderilen açıklamada, "Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Şemsibey mahallesinde bulunan sokaklarda yaptığı incelemede gecikmeler oldu. Haberde yer alan sokak için bu yıl bir çalışma öngörülmemektedir. Bu yılın programında bahse konu sokakta hat çekimi bulunmamaktadır. Gelecek yıl için kanalizasyon hattı yapımı planlanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme