HABER İÇİN GİTTİLER HABER OLDULAR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kendisiyle röportaj yapmak için gelen lise öğrencilerini makamında kabul etti.
Muradiye ilçesinin Ünseli beldesindeki Mehmet Bey Çok Programlı Lisesi öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sema Uyar’la birlikte YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı makamında ziyaret etti. Öğrenciler Yakup Yalçıkaya ve Dilek Bilici, hazırladıkları 10 soruyu okullarında çıkardıkları ‘Üç Mısra’ adlı dergi için Rektör Prof. Dr. Battal’a sordu.
Öğrencilerin getirdiği dergiyi de inceleyen Rektör Prof. Dr. Battal, “Derginizi gördükten sonra okulunuzun seviyesinin düşünülenin üstünde olduğunu düşünüyorum. Bir lisede böyle bir derginin çıkarılması kolay ve sıradan bir iş değil. Öncelikle bu derginin çıkarılmasında size öncülük eden müdürünüzü, öğretmenlerinizi ve siz gençleri tebrik ediyorum. Öğrencilik dönemlerinde anılarınız oluyor, ama bu dergiyle çok farklı anılarınız olacaktır. Çünkü yazılar tarihe not düşmektir. Lisenizde böyle bir dergiyle tarihe bir not düşmeniz beni çok mutlu etti, duygulandırdı. Lise öğrencilerimizin bu kalitede bir dergi çıkarmaları övgüye değer bir durum. Şunu diyebilirim ki bütün öğrencilerin iki satır da olsa dergide yazısı olması geleceğe bir anıları kalması açısından çok önemli. Bu başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum ve okulca sizleri kutluyorum” dedi.
Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

 

Bakmadan Geçme