Gürpınar Belediyesi'nden Yol Çalışması

Van'ın Gürpınar Belediyesi, mahalle içi çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor.

İlçenin çehresini değiştirerek hem alt yapı hem de ilçe ekonomisini geliştirerek istihdam alanları açmayı önüne hedef koyan Gürpınar (Payizava) Belediyesi, ilçede toz ve çamura karşı büyük bir mücadele başlattı. İlk etapta 7 mahalle içini tozdan ve çamurdan arındırmayı hedefleyen belediye, bu kapsamda ilk çalışmayı Norduz'a bağlı Kırkgeçit Mahallesi'nde yaptı. Yaklaşık 40 bin metrekare kilitli parke taşının döşendiği mahallede halk oldukça memnun. Kuruluşundan bu yana doğru düzgün hizmet ile tanışmayan mahallede halk, belediyeden yılların ihmal edilmişliğini kısa sürede gidermesini istedi.
Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, bölge genelinde olduğu gibi, ilçelerinde de yılların getirdiği bir ihmalkarlığın olduğunu, bunun halkta ciddi mağduriyetlere yol açtığını kaydederek, "Mevcut bulunan bu ihmalkarlığı kısa sürede gidermek ve mağduriyeti ortadan kaldırmak için belediye olarak tüm gücümüzle mücadele edecek ve çalışmalarımızı hızlandıracağız" dedi. 
İlçe sınırlarının çok geniş olması işlerini son derece zorlaştırdıklarını da hatırlatan Yıldız, "Ancak bunu bir bahane olarak görmeyecek ve buna sığınmayacağız. Halk bize bir yetki verdi ve biz de bu yetkinin gereğini en iyi şekilde yerine getireceğiz. Belediyecilik modelimizle ilçe halkımıza en iyi hizmeti sunacak, bilinçli ve sistemli şekilde üretimden düşürülmelerinin önüne geçireceğiz. Ancak üzülerek belirtelim ki, mahallelerimiz neredeyse belediyecilik hizmeti ile hiç tanışmamış. İnsan buraları bu kadar mı görmezden gelir? Ancak bizim için her şey anlaşılırdır. Başkalarının gelip halkımıza hizmet etmesini zaten beklemiyoruz. Biz, halkımızla el ele vererek hizmetin en iyisini birlikte üretecek, ilçe ekonomimizi birlikte geliştirecek ve istihdam alanlarını birlikte geliştirerek hep birlikte kalkınacağız" şeklinde konuştu.
Mahalle içini düzenlemeye devam edeceklerini söyleyen Yıldız, bu konuda halktan çok ciddi bir destek aldıklarını söyledi.

Bakmadan Geçme