Gürpınar Belediyesinden Sağlık Semineri

Gürpınar Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı sağlık seminerlerine devam ediyor. Gürpınar’ın 4 mahallesinde kadın ve çocuklara yönelik diş sağlığı seminerleri organize eden belediye yetkilileri seminerlerin devam edeceğini belirttiler.

Vansesi Haber Merkezi

Gürpınar Belediyesi mahallelerde sağlık seminerleri düzenliyor.  Seminerlerde halka sağlık konusunda bilgiler veriliyor.  Bilinçlendirmeye devam ediliyor. Belediye Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)   işbirliği ile 4 mahallede bulunan taziye evlerinde diş sağlığı semineri düzenlendi. Seminer sonunda mahalle halkına ücretsiz diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı. Erkaldı, Değirmendüzü, Sakallı ve Işıkpınar da düzenlenen sağlık seminerlerine Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin ve encümenlerin yanı sıra SES'ten Diş Hekimi Velat Sayyiğit, Diş Teknikeri Hüseyin Şirin ve Ağız ve Diş Hekimi yardımcısı Serhat Takva eşlik etti.

Seminer öncesinde kısa bir açıklama yapan Eş Başkan Yıldız Çetin, seçimden sonra halkı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirterek, halkın kendilerini hizmet etmesi için tercih ettiklerini kaydederek, "Biz de halkın verdiği bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kürtçe sağlık semineri

Eş Başkan Çetin'in ardından konuşan Diş Hekimi Velat Sayyiğit slayt gösterisi eşliğinde diş sağlığına yönelik Kürtçe bir sunum yaptı. Diş sağlığının küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, bu konuda özellikle annenin kendi çocuğunun diş sağlığına büyük önem vermesi gerektiğinin altını çizerek zamanında alınacak bir kaç küçük önlemin çocuk açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Yapılan sunumun ardından katılımcılardan gelen sorulara yanıt verildi. Ardından seminere katılanlara ücretsiz diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı. 

Bakmadan Geçme