Gül'den AK Parti'ye dönüş sinyali!

AK Parti'nin 3 dönemlik vekilleri ile iftar buluşmasında konuşan 11. Cumhurbaşkanı Gül, 'Görevden ve hizmetten kaçmam ancak, kongreydi, seçimdi yarış içinde olmam.' dedi.

Ankara'ya gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  AK Partililerin talebi üzerine Ankara ziyaretini uzatarak iftar yaptı.

Gül'un, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada,"Ben ülkemin partimin dengelerini koruyarak görev yaptım. Son derece hassas davrandım." dedi. Gül, siyasete dönüp dönmeyeceği konusunda ise, "Bana ihtiyaç varsa koşarım. Görevden ve hizmetten kaçmam ancak, kongreydi, seçimdi yarış içinde olmam. Bir görev yapacaksam seviyeyi düşürmeden yapmak isterim." dediği öğrenildi.

Yemekte milletvekillerinin seçim sonuçları, koalisyon seçenekleri gibi değerlendirmelerini dinleyen Gül daha sonra şunları söyledi:

YAZ YA DA YAZMA DİYEMEZSİM...

"Ahmet Sever'in yazdığı kitabı eleştiriyorlar. Ben açıklamada da söyledim. Yaz ya da yazma diyemezdim. Kitabın yazılmasından hoşnut olmadım ama karışmadım da. Kendisi gazeteci zaten, yazma deseniz de bir gün yazardı. Onun görevde olmasını da çok eleştirdiler. 'Solcu' dediler. Oysa kendisi çok demokratik bir kişilik." "Ben Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıydım. Her görüşe saygı göstermem ve anlamam gerekir. Görevimi yaparken de bu dengelere çok özen gösterdim. Kitap üzerinden yapılan eleştirilere çok üzüldüm. Benim hangi koşullarda cumhurbaşkanlığı üstlendiğimi herkes biliyor. 'Çankaya Köşkü'ne çıkamayacak' diye tehdit aldım. Biz bugünlerden geldik. Kime ne yapmışım? Ne yanlış yapmışım? Ülkemin ve partimin dengelerini korumak için çok çalıştım. Hassas davranmam gerektiğinde devreye girdim. Yanlış yapılmasını önledim. Çok uyarılarım oldu."

İFTARDA KİMLER VARDI?

Bir iş adamı tarafından organize edilen iftar yemeğine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Sanayii eski Bakanı Nihat Ergün, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, eski milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya, Salih Kapusuz, Mücahit Fındıklı, Mehmet Tekelioğlu, Zeki Karabayır, Şükrü Ayalan, Necdet Budak, Ruhi Açıkgöz, Kemalettin Göktaş katıldı.

Bakmadan Geçme