• Haberler
  • Sağlık
  • Grip salgını başladı: İşte evde yapacağınız ve sizi gripten kurtaracak formül...

Grip salgını başladı: İşte evde yapacağınız ve sizi gripten kurtaracak formül...

Grip hastalığı genellikle 7-10 gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak bazı durumlarda, özellikle yaşlılarda ve kronik hastalığı olan kişilerde daha ciddi komplikasyonlara neden olabilir. İşte gribi iyi gelen yöntem...

Grip salgını başladı: İşte evde yapacağınız ve sizi gripten kurtaracak formül...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Grip hastalığı ile mücadele için güçlü bir bağışıklık sistemi önemlidir. Bu nedenle, C vitamini takviyesi almak etkili olabilir.

Mandalina, portakal, biber, kivi, limon, greyfurt gibi C vitamini içeren yiyecekler tüketilebilir. İşte detaylar...

İLK İŞ DOKTORA GİTMELİ!
Grip hastalığı çok basit görünse de hafife alınmayacak bir hastalıktır. Bundan dolayı bu hastalığın ilk belirtileri görülür görülmez yapılması gereken ilk iş doktora gitmek olmalıdır.

Evde hangi tedavi yöntemleri uygulanırsa uygulansın doktorun uygulayacağı tedavi yöntemi kadar hızlı şekilde sonuç alınamayacaktır. Yine de ilk aşamada doktora gitme imkanı olmayanların evde yapmaları gereken bazı basit tedavi yöntemleri bulunuyyor.


BİTKİ ÇAYI VE C VİTAMİNİ TAKVİYESİ YAPIN!
Grip hastalığı ile mücadele edebilmek için güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyaç vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarından birisi de C vitamini takviyesidir.

Mandalina, portakal, biber, kivi, limon, greyfurt gibi ürünlerde bol bol C vitamini bulunur. Ancak grip ile mücadele etmek için kilo kilo mandalina, portakal yemek gibi gereksiz işlemler yapılmamalıdır.

C vitamini suda eriyen bir özelliğe sahiptir ve fazlası vücuttan atılır. 2 mandalina yemek ile 1 kilo mandalina yemek arasında herhangi bir fark yoktur.

Grip hastalığı ile mücadele ederken vücuda güç vermek için bitki çayları karşımı hazırlanmalıdır. Bu çayların içinde limon, nane, zencefil, ıhlamur, tarçın, karabiber gibi çeşitli doğal besinler katılabilir.

Ayrıca doğal bal da bu bitki çaylarında şeker olarak kullanılabilir. Bu yolla vücut direnç kazanır. Grip hastalığının en önemli mücadele yöntemi dinlenmektir. Dinlenen vücut grip virüsü ile mücadele edecek gücü yeniden toparlayacaktır.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme