Gıdada en itibarlı şirket Barilla oldu

Barilla Grubu, dünyada her yıl itibarı en yüksek 100 şirketin belirlendiği '2021 Global RepTrak 100' listesinde tüm şirketler arasında 11'inci sırayı alırken, gıda sektörünün ise en itibarlı şirketi oldu.

Küresel gıda lideri Barilla, sektöründe öncü çalışmalarıyla yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Şirket, dünyanın önde gelen kurumsal itibar araştırmalarından biri olan Global RepTrak 100 kapsamında yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, küresel ölçekte yılın en itibarlı gıda şirketi seçildi. Dört kıtada 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren Barilla, tüm sektörler genelinde yürütülen araştırma sonucunda yılın en itibarlı 100 şirketinin belirlendiği genel listede ise 11’inci sırada yer aldı.

Bu yıl en büyük ekonomiye sahip 15 farklı ülkeden 68 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma sonucunda şirketlerin 100 üzerinden skorları belirlendi. Yüzlerce şirket, ‘ürün ve hizmetler’, ‘inovasyon’, ‘çalışan hakları’, ‘performans’, ‘yönetim’, ‘liderlik’ ve ‘çalışma ortamı’ gibi başlıklarda değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda en yüksek skoru elde eden 100 şirket listede yer almaya hak kazandı. 76,9 puan elde ederek listede 11’inci sırada yer alan Barilla; dünya genelinde paydaşlarıyla geliştirdiği sürdürülebilir ilişkiler, çeşitlilik ve kapsayıcılık alanında şirket içerisinde yürütülen çalışmalar, çalışanlara sağlanan sosyal imkanlar ve tüketicisine sunduğu yüksek kalitedeki ürün ve hizmetleriyle ön plana çıkarak kurumsal itibarı en yüksek şirketlerden biri oldu. Şirket, geçtiğimiz aylarda, iş yerinde cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla, çeşitlilik ve kapsayıcılık alanının Oscar’ı sayılan 2021 Catalyst Ödülü’ne layık görülmüştü.

  Barilla Hakkında:

Barilla’nın hikayesi, 1877 yılında makarnanın anavatanı İtalya’nın Parma kentinde, Pietro Barilla’nın açtığı küçük bir ekmek fırınında başladı. Borsaya kapalı bir İtalyan aile şirketi olan Barilla, yıllar içerisinde geliştirdiği kaliteli ürün gamıyla İtalya’dan dünyaya uzanan bir üne sahip oldu. İtalyan yaşam tarzı ve Akdeniz mutfağından aldığı ilhamla insanları lezzetli ve sağlıklı gıdayla buluşturmayı amaçlayan grup; Mulino Bianco, Pan di Stelle, Gran Cereale, Harrys, Pavesi, Wasa, Filiz, Yemina, Vesta, Misko, Voiello ve Cucina Barilla markalarıyla milyonlarca sofraya keyif taşıyor. 1994 yılından bu yana Türkiye’deki faaliyetlerini Bolu’daki üretim tesislerinde gerçekleştiren Barilla, 14’ü İtalya’da ve 16’sı İtalya dışında bulunan toplam 30 üretim merkezinde ürettiği ürünlerini 100’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

Barilla, Pietro Barilla’nın “Çocuklarınıza yedirmeyeceğiniz hiçbir şeyi üretmeyeceksiniz” prensibi doğrultusunda geliştirdiği "Sizin İçin İyi, Gezegen İçin İyi" misyonuyla, 8000’in üzerindeki çalışanıyla dünyanın dört bir yanında faaliyetlerine devam ediyor. “Sizin için iyi”, ürün gamının toplumu sağlıklı yaşam tarzını benimsemeye teşvik edecek ve gıdaya erişimi kolaylaştıracak şekilde geliştirilmesi anlamına gelirken; “Gezegen için iyi” ise sürdürülebilir tedarik zincirlerinin teşvik edilmesi ve CO2 emisyonunun ve su tüketiminin azaltılmasını ifade ediyor. Ayrıntılı bilgi için: www.barillagroup.com

Daha fazla bilgi için:

Communication Partner

Adem Tokdemir | [email protected]  | Tel: 0 850 333 65 10 | GSM: 0530 845 42 46

(BDS)

Bakmadan Geçme