GEVAŞLI GENÇLER TENİSLE TANIŞTI

Van’ın Gevaş Emniyet Amirliği’nde görevli polis memuru ve tenis antrenörü Murat Oflaz, gönüllü olarak öğrencilere tenis sporunu öğretiyor.

Van’ın Gevaş Emniyet Amirliği’nde görevli polis memuru ve tenis antrenörü Murat Oflaz, gönüllü olarak öğrencilere tenis sporunu öğretiyor.
Gönüllü olarak gençlere tenis öğreten Oflaz, en büyük eksikliklerinin ise tenis kortu ve file olduğunu belirtti. Oflaz, “Gevaş Emniyet Amirliği’nde polis memuruyum. Üç aydır Gevaş’ta bulunmaktayım. Kendim tenis antrenörüyüm. Yaklaşık 13 yıldan beri tenisle uğraşıyorum. Buraya geldikten sonra gençlere ve çocuklara bu spor hakkında bilgi vermek istedim. Bildiğim her şeyi gençlere aktarmak istedim. Bu konuda bana Sayın Kaymakamımız, Emniyet Amirimiz ve ilçenin diğer yöneticileri büyük destek oldular. Burada bir spor salonumuzu tenis kortu haline getirmeye çalıştık. Aslında burası basketbol ve voleybol sahasıdır. Ancak biz kendi imkanlarımızla  etrafını çizip, çalışmalarımıza başladık. Burada birçok eksiklerimiz var. Eksiklerimizin başında tenis filesi, filenin dışında top ve raket ihtiyacımız da olacak. Bu konuda yöneticilerimizden destek bekliyoruz. Tenis 7’den 70’e herkesin yapabileceği güzel bir spordur. Halkımızı bu güzel sporu yapmaya davet ediyorum. Son yıllarda tenis ülkemizde çok büyük bir atılım gösterdi. Özellikle büyükşehirlerimizde hemen hemen bütün parklarda tenis kortları yapılmaya başlandı. Gevaş ilçemizde de tenis kortumuz halen yok. Ancak bununla ilgili projeler üretmeye çalışıyoruz. Tenis kortumuz olursa çok daha iyi sporcular yetiştiririz” ifadelerini kullandı.

Tenisle ilk kez tanışan Gülçin Güllü ise, “Tenise merakım var. Ama imkânlar olmadığı için fazla oynayamıyoruz. Tenisi voleybol sahamızda oynuyoruz. Yani yapmak istediğimiz birçok şeyi burada yapamıyoruz” şeklinde konuştu. 
Beden eğitim öğretmenlerinden Hasan Jira ve Ahmet Maskar’ın da kendisine gönüllü olarak yardımcı olacaklarını belirten Oflaz, destek veren herkese teşekkür etti.

Bakmadan Geçme