GEVAŞ FESTİVALE HAZIRLANIYOR

Gevaş ilçesinde düzenlenecek ilk festival olan Gevaş 1.Turizm Festivali için hazırlıklar devam ediyor.
Gevaş Sesi Gazetesi, Gevaş İlçesi ve Çevre Köyleri, Gevaş Kalkındırma Derneği, Yeşil Gevaş Derneği ve Van İşadamları Derneği tarafından oluşturulan Gevaş Platformu'nun düzenleyeceği 1. Gevaş Turizm Festivali için geri sayım başladı. İki gün sürecek olan ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceği festivalin birinci günü Akdamar Beldesi İskele Mahallesi'nde ikinci gün ise Gevaş Şehir Stadı'nda gerçekleşecek. 25 Ağustos 2012 günü saat 09.00'da İskele Mahallesi'nde başlanılacak olan festivalde açılış konuşmaları, yarışmalar, halk oyunları sergilenecek, halk konseri verilecek. İlçe merkezinde bulunan vatandaşların çarşıdan ücretsiz araçlarla taşınacağı İskele Mahallesi'nde isteyenlerin semaver, yiyecek ve içeceklerini getirerek piknik yaparak etkinliğe katılabileceği belirtildi. Gevaş Şehir Stadı'nda düzenlenecek olan ikinci gün etkinliklerinde ise sünnet şöleni yapılacağı ve halk konseri verileceği belirtildi. Çocukların ücretsiz olarak sünnet edileceği festivalde, çocuğunu sünnet ettirmek isteyenlerin Gevaş Sesi Gazetesi'ne isimlerini yazdırmaları gerektiği ifade edildi.
AMAÇ GEVAŞ'IN TANITILMASI
Festivalin Gevaş'ta bir ilk olması nedeniyle büyük önem taşıdığına dikkat çeken Gevaş Sesi Gazetesi'nden Sabahattin İdiz, vatandaşlardan gereken ilgiyi beklediklerini ifade etti. Tüm Gevaşlıların bu festivale sahip çıkması gerektiğini anlatan İdiz, "İlçemizde bir ilk olan bu festivalin her kesim tarafından desteklenmesi gerekir. Tarihi ve doğal güzelliklerle dolu olan ilçemizde maalesef bu güne kadar böyle bire etkinlik yapılamadı. Bizler bir araya gelerek ilçemize bir festival yapılmasının şart olduğuna inandık ve kolları sıvadık. Buradaki amaç ilçenin tanıtılması, iş dünyasını buraya taşımak ve burada istihdam oluşturmaktır. Herkesin ilçede yapılan her türlü hizmete dahil olması gerekir. Bizim arzumuz tüm Gevaşlı hemşerilerimizin ve idarecilerin bu festivale sahip çıkmasıdır" dedi.
İSTANBUL'DAKİ GEVAŞLILAR GEVAŞ'A GELİYOR
Gevaş İlçesi ve Köyleri Derneği Başkanı Kadir Altıntaş ise, "İstanbul'da faaliyet gösteren derneğimiz bu festivalde görev alarak İstanbul'daki Gevaşlıları ve buradaki Gevaşlıları bir araya getirmek istedi. Bu vesileyle bir araya getirdiğimiz halkımız kaynaşmasını sağlamak, ilçemiz tanıtmak ve hak ettiği konuma getirmek amacındayız. Tüm halkımız bu iki günlük festivale bekliyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme