Genel af bekleyenler dikkat: Resmi Gazete'de genel af

Ceza Hukukçusu Ersan Şen, 29 Ekim 2023 tarihinde mahkumlara af açıklamasının yapılacağını belirtmişti. Ancak, 25-27 Kasım 2023 tarihlerinde mahkumlara genel af çıkıp çıkmadığı henüz netlik kazanmamış durumda. Mahkum yakınları, resmi gazete kararlarını araştırarak mahkumlara genel af hakkında bilgi almaya çalışıyor.

Türkiye gündeminde uzun süredir yer alan mahkumlara genel af konusu, 25-27 Kasım 2023 tarihlerinde Resmi Gazete kararlarıyla çözüme kavuştu mu?

Mahkum yakınları, son dakika gelişmelerini araştırarak, "Mahkumlara af çıktı mı, çıkacak mı?" sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Ceza Hukukçusu Ersan Şen daha önce 29 Ekim 2023 tarihini işaret ederek mahkumlara af açıklamasının yapılacağını dile getirmişti. Milyonlarca mahkum yakınını heyecanlandıran açıklama Şen tarafından yapılırken detaylar araştırılmaya devam ediyor. 

Şen yaptığı açıklamada af çıkacağını, özel ya da genel bir af çıkacağını, bunun ceza indirimi biçiminde olacağını ifade etmişti.


AF ÇIKACAK MI?

Şen tarafından geçtiğimiz zaman yapılan açıklamada  "Bu tüm suçları kapsamayacak ve Anayasa Mahkemesi’ne bu gidecek. Anayasa Mahkemesi affı genişletir genişletmez. Geçmişte buna benzer örnekler vardır. Olur olmaz bilmiyorum ama 29 Ekim 2023 tarihine kadar Türkiye bir af görecek" ifadelerini kullanmıştı. 

Mahkum yakınları Şen tarafından yapılan açıklamadan bu yana af yasası ile ilgili detayları yakından takip etmeye devam ederken gündemde henüz af yasasıyla ilgili ele alınmış bir konu başlığı bulunmuyor. 

Bakmadan Geçme