Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak'a açık mektup

Sayın Bakanımız stadyum istiyoruz. Öncelikle kadim şehrimiz Van'a hoş geldiniz. Ülke genelinde Türkiye'nin hemen hemen her yerine yeni stadyumlar kazandırılmasına ilişkin çalışmalarınızı ve görüşlerinizi, basına yansıyan açıklamalarınızdan ve haberlerden dikkatle takip ediyoruz.

Sayın Bakanımız stadyum istiyoruz.

 

Öncelikle kadim şehrimiz Van'a hoş geldiniz. Ülke genelinde Türkiye'nin hemen hemen her yerine yeni stadyumlar kazandırılmasına ilişkin çalışmalarınızı ve görüşlerinizi, basına yansıyan açıklamalarınızdan ve haberlerden dikkatle takip ediyoruz.

 

Vansesi Gazetesi spor yazarı Rıdvan Can olarak, bu şehrin en büyük sorunlarından birinin spor alanları ile ilgili olduğunu hatırlatmak isterim.  Bu şehirde gençlerin vakit geçireceği sportif tesisler başta olmak üzere Van'ın 2011 yılında meydana gelen iki büyük deprem sonrası yıkım kararı verilen ve ilin kanayan yarası olan yetkililerce defalarca müjdeler verilen sözler verilen yapıldı yapılıyor sözlerinin ardından aradan geçen 7 yıla rağmen bir türlü sonuca erdirilemeyen Van Atatürk Şehir Stadyumunun durumu ve ilin diğer sportif faaliyetlerinin yapılacağı tesislerinin eksikliğini dile getirmek zorundayım. Bir milyon yüz bin nüfuslu Büyükşehrimizde modern bir stadyumun olmayışını tarafınıza bildirmek istiyorum.

 

Stadyum spor sorunları arasında tartışmasız birinci sırasında yer almaktadır. Sürekli gündemde olmasına rağmen kendisine çok fazla yer bulamayan fakat Van için önemi büyük Van'ın bitmek tükenmek bilmeyen kanayan yarasından biridir. Hepinizin tahmin ettiği üzere bu yara 'YENİ STADYUM' projesidir. Van Büyükşehir Belediyespor'u destekleyen çeşitli sosyal medya hesapları tarafından Van'a yeni stadyum konusu sürekli güncel ve gündemde tutulmaya çalışılmaktadır. Ama maalesef ki bir netice alınamamaktadır.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme