Geliyê Botan Parkı yeniden açılıyor
İpekyolu Belediyesi, Hacıbekir Mahallesi'nde yer alan Geliyê Botan Parkı'nın yeniden halkın hizmetine açılacağını duyurdu.
Uzun süredir atıl durumda bulunan park, 7 Temmuz Pazartesi günü saat 16:00’da yapılacak bir törenle açılacak. Törene, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Canan Uzunay'ın katılacak.
Belediyeden yapılan açıklamada, parkın yeniden düzenlenmesi ve halka kazandırılması için yapılan çalışmaların detaylarına da yer verildi. Geliyê Botan Parkı, doğal güzellikleri ve geniş yeşil alanlarıyla bölge halkı için önemli bir dinlenme ve sosyal etkinlik alanı olarak biliniyor. Yenileme çalışmaları kapsamında parkın peyzaj düzenlemesi, yürüyüş yolları, oturma alanları ve çocuk oyun parkları gibi çeşitli unsurların eklenmesi planlandı.
Uzunay, parkın açılışıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Halkımızın doğal alanlara erişimini sağlamak ve sosyal yaşamı canlandırmak amacıyla bu tür projeleri hayata geçiriyoruz. Geliyê Botan Parkı, hem aileler hem de çocuklar için güvenli bir ortam sunacak" dedi. Ayrıca, parkın açılışının ardından çeşitli etkinliklerin de düzenleneceği belirtildi.
Parkın açılışı, bölge halkı tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Geliyê Botan Parkı'nın yeniden hayata geçirilmesi, sadece yeşil alanların artması değil, aynı zamanda sosyal entegrasyonun sağlanması açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tüm halk davetli olduğu açılış etkinliğinde, canlı müzik performansları ve çeşitli ikramlar da yer alacak.
Bu yenilikle birlikte, Hacıbekir Mahallesi'nin sosyal yaşamına katkı sağlanması ve halkın doğayla iç içe vakit geçirebileceği bir mekan oluşturulması hedefleniyor.
ÇİMLER VE AĞAÇLAR SULANSIN, KORUNSUN. HEPSİ SUSUZLUKTAN KUPKURU HÀLE GELMESİNLER. NEDEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUZ? ANA ARTERLERDE, SOKAKLARDA, ARA SOKAKLARDA, İPEKYOLU CADDESİ'NDE, SAHİL YOLUNDA, SAHİL BANDINDA VE ÜÇ MERKEZ İLÇENİN HER YERİNDEKİ KALDIRIMLARDA, REFÜJLERDE SARARMIŞ, KURUMUŞ NİCE FİDANA VE AĞACA BAKARAK BUNU SÖYLÜYORUZ. 130 PARK VE YEŞİL ALANDA, MİLLET BAHÇELERİNDE, YENİ YAPILMAKTA OLAN PARKLARDA, PİKNİK VE MESİRE ALANLARINDA SARARMIŞ, KURUMUŞ NİCE FİDANA VE AĞACA BAKARAK BUNU SÖYLÜYORUZ. ÇARŞILARDAKİ SARARMIŞ, KURUMUŞ NİCE FİDANA VE AĞACA BAKARAK BUNU SÖYLÜYORUZ. ÇOK SAYIDA HATIRA ORMANINDAKİ SARARMIŞ VEYA KURUMUŞ BİNLERCE FİDANA VE AĞACA BAKARAK BUNU SÖYLÜYORUZ. VAN'DAKİ BİRÇOK PARKTA SARARMIŞ ÇİMLERE VE KURUMUŞ NİCE AĞACA BAKARAK BUNU SÖYLÜYORUZ. BAHSİ GEÇEN YERLERİ TEK TEK KONTROL EDİN, DURUMUN BÖYLE OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ.
AHMEDİ HANİ PARKI VE ÇEVRESİ NEDEN HARABE GİBİ.