Geleneksel Tıp

"Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi…"K.S.Süleyman  
İnsan en güzel şekilde yaratılmıştır. İnsana maddi ve manevi hastalıkları yenebilecek şekilde mekanizmalar verilmiştir! İnsan için sağlık en kıymetli nimetlerden biridir. Sağlığın kıymetini ancak hastalanınca anlayabiliyoruz! Dolayısıyla sağlık bize emanettir, emanete iyi bakıp sağlığımızı korumak için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Çok öncelere gitmeye gerek yok, bizim çocukluğumuzda bu kadar hastalık yoktu! Çevremize baktığımız zaman eş dost hısım akrabalar genellikle hep hasta! Bunun birkaç sebebi var! En başta geleni tabi ki beslenmedir. Bunun yanında hayat tarzıda etkili oluyor, elektronik aletlerle iç içe yaşıyoruz, bedenen çalışmıyoruz, içtiğimiz sular artık saf değil, aşırı yemek vb. sayılabilecek çok sebep var… 

"Gün gelir insanın yediği gıdalar başına dert olur" sözü sanki bu günleri anlatıyor!

Son yıllarda; Alternatif tıp, bitkilerle tedavi, geleneksel tıp, kupa terapisi, sülük ve hacamat gibi tedavi şekillerini sık sık duyar olduk! Bu yazımda "Hacamat (kupa tedavisi) hakkında sizlere kısaca birkaç bilgi sunmak istiyorum. 
Hacamat nedir? Vücudumuz; karaciğer, böbrek, dalak, akciğer, lenf sistemi vasıtasıyla temizleyemediği toksinler, ağır metalleri vb. atıkları bağ dokusunda biriktirir!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ  

Bakmadan Geçme